Oriali napušta reprezentaciju nakon utakmice Italija - Bosna i Hercegovina
Roberto Mancini i Gabriele Oriali tokom utakmice Lige nacija između Italije i Poljske. FOTO: EPA

Meč se igra 11. juna

Oriali napušta reprezentaciju nakon utakmice Italija - Bosna i Hercegovina

A. Čaušević

Italija i Bosna i Hercegovina će u svom prvom međusobnom duelu, barem kada su u pitanju zvanični duel, snage odmjeriti 11. juna. 

Taj meč će se igrati u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi J i veoma je bitan za obje selekcije.

Robert Prosinečki i Roberto Mancini već kuju planove za okršaj na Allianz stadiumu, ali prije toga njihovi izabranici će morati obaviti svoj posao na mečevima protiv Finske, odnosno Grčke.

Inače, nakon ovog susreta doći će do kadrovskih promjena u stručnom štabu Italije jer će Azzurre napustiti Gabriele Oriali koji inače obnaša funkciju tim menadžera.

Prema pisanju Sportmediaseta Oriali će se vratiti u Inter na insistiranje Antonia Contea koji je prema svemu sudeći budući trener Nerazzurra.

Ovaj 66-godišnjak je zatražio da odradi još dvije kvalifikacione utakmice u junu nakon čega se vraća u klub gdje je kao fudbaler proveo čak 13 godina.

Mancini meč sa Zmajevima vidi kao ključan

Utakmice protiv Helena i Zmajeva Roberto Mancini je opisao s jednom riječju nazvavši ih ključnim.

"Moj osnovni sistem je 4-3-3, ali tehnički potkovani igrači vam dozvoljavaju da držite loptu i da ostali igrači više idu naprijed. U obzir se mora uzeti i nesavršenost. U prostoru treba da napadaju svi, za protivnika je teže ako imaš više igrača u zoni gdje se nalazi lopta", rekao je Mancini o svom načinu igre te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Protiv Portugala i Poljske smo propustili puno prilika, a u junu ćemo imati sedam dana prije Grčke i Bosne. Te utakmice su ključne."

Azzurri su u prve dvije utakmice ostvarili maskimalan učinak. U Udinama i Parmi savladani su Finska (2:0) i Lihtenštajn (6:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi