Isplivali do sada malo poznati detalji o čovjeku koji je dao hat-trick Barceloni
Foto: Screenshot

Dijete je tog kluba

Isplivali do sada malo poznati detalji o čovjeku koji je dao hat-trick Barceloni

Eldar Ganibegović

Do sinoć je bio potpuni anonimus, a sada cijeli svijet zna za njega. I to zato što je uspio da postigne hat-trick protiv Barcelone. 

Barcelona se sinoć nekako provukla i teškom mukom nakon 120 minuta igre plasirala u osminu finala Kupa Kralja.

Protivnik Blaugrani u šesnaestini finala bio je Intercity, trećeligaš koji je pokazao glavu i rep, tri puta stizao rezultat, ali na kraju ipak ispao.

Tokom 90 minuta Barcelona je pogocima Arauja, Dembelea i Raphinhe tri puta vodila, ali svaki put bi stvari na početak vratio 21-godišnji veznjak za kojeg je sinoć čuo cijeli svijet.

Do jučer anonimni Oriol Soldevila uspio je da postigne hat-trick protiv Barcelone i tako dođe u centar pažnje i pored poraza svoje ekipe na kraju.

O njemu nije lako naći baš mnogo zanimljivosti i priča, no svakako da je najzanimljivije to što je on upravo dijete Barcelone.

On je rođen u Barceloni, a prve fudbalske korake napravio je u La Masiji, čuvenoj Barceloninoj školi fudbala koju je napustio 2020. godine.

Trenutna cijena iznosi mu sto hiljada eura, a nakon ovoga jasno je da bi mogla značajno porasti.

Inače, još impresivnije u cijeloj priči jeste da on uopšte nije napadač, nego je komandovao veznim redom svog tima i tako uspio postići hat-trick. 

Sinoć je za Intercity protiv Barcelone nastupio i dojučerašnji igrač FK Tuzla City, Emilio Nsue. On je šansu dobio u 82. minuti utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi