Barcelona se čupa iz živog blata, ali na način kojeg niko nije ni sanjao - Sprema se tužan rastanak
Trener Barcelone Xavi Heranandez ne vidi Ansua Fatija kao igrača za prve postave Barcelone, barem u ovom trenutku, pa prednost ispred njega ima Ousmane Dembele (Foto: EPA)

Odlazi mlada zvijezda

Barcelona se čupa iz živog blata, ali na način kojeg niko nije ni sanjao - Sprema se tužan rastanak

M. Šljivak

Ekipa Barcelone ponovo je prinuđena praviti brojne pometnje unutar tima zbog finansijske situacije i La Liga im je prije nekoliko dana saopštila kako plate moraju sniziti na 200 miliona eura.

Barcelona je u prethodnih nekoliko sezona imala ogromne finansijske probleme, ali nekim čudim klub s Camp Noua još uvijek funkcioniše na pravi način i dovodi pojačanja.

Ipak, kako im je La Liga saopštila da na plate ne smiju izdvajati više od 200 miliona eura, Katalonci će morati da se riješe određenih igrača, a ovakav razvoj događaja mogao bi donijeti neočekivan odlazak.

Ansu Fati je trebao biti nasljednik Lionela Messija u klubu. Dobio je 'desetku' po odlasku Argentinca, ali povrede su ovog 20-godišnjaka poprilično unazadile.

Barcelona je navodno spremna da se odrekne usluga mladog napadača. Spremni su ga pustiti za 70 miliona eura i sigurno je da će Fati privući pažnju brojnih klubova.

Oglasi

Ni igrač nije previše zadovoljan činjenicom da nije glavna opcija kod Xavija Hernandeza. On je rezerva Ousmaneu Dembeleu i zbog toga je preko agenta Jorgea Mendesa prijetio da će otići.

Barceloni je novac potreban kako bi izbalansirala poslovne knjige. Nezadovoljni Fati im se čini kako idealan fudbaler za zaradu već u januaru i neće biti čudo ako ovaj mladi fudbaler napusti Camp Nou.

Cifra od 70 miliona eura je poprilično primamljiva za mnoge klubove, a navodno je katalonski velikan spreman pregovarati i za manju odštetu, ako se nađe klub koji ga želi dovesti.

Ansu Fati je za Barcelonu debitvao kao 16-godišnjak. Smatralo se da je on novi veliki produkt La Masije, ali povrede su ovog mladog momka uništile.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, usprkos njima uspio je postići 22 pogotka u 79 nastupa za prvi tim katalonskog giganta, no on je uvjeren da vrijedi više i ne želi sjediti na klupi, posebno ne kao rezerva Dembeleu.

Barcelona bi tako mogla ostati bez 'desetke' u svom timu, ali klub je jednostavno u problemu iz kojeg se moraju čupati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Vrijedi max 9 miliona
4 2
Krivaja Zavidovići
Prvo se pisalo da ide Tores pa onda jedan od dvojca Dembele - Rafinja. Sad pišete Fati. Na kraju ćete pogoditi...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti