Ormarić Luke Jovića je ispražnjen i od ponedjeljka njegov život dobija novu dimenziju
Fantastični napadač se nalazi pred transferom karijere (Foto: EPA)

Dogovoren transfer u Real Madrid

Ormarić Luke Jovića je ispražnjen i od ponedjeljka njegov život dobija novu dimenziju

M. Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović (21) nalazi se pred velikim transferom.

Ovaj sjajni 21-godišnji fudbaler ispraznio je svoj ormarić u svlačionici Eintrachta i od ponedjeljka će vjerovatno postati novi član Real Madrida.

Transfer je, sudeći prema njemačkim medijima, već dogovoren. Ekipi iz Frankfurta pripast će 60 miliona eura obeštećenja, a Jović će od 3. juna postati član Kraljeva.

Momak iz Bijeljine je već spakovao sve stvari. Ormarić u trening-centru Eintrachta je prazan i Luka se više neće vraćati u ovaj tim, koji ga je gurnuo u visine.

Tako je u prošloj sezoni fantastični fudbaler odigrao zaista čudesno. Nastupio je u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija.

Pored Reala povezivao se sa još nekoliko evropskih velikana. Prije svega tu je bila Barcelona, a zatim su interes pokazivali Bayern i Liverpool.

Ipak, na kraju je Jović završio u Realu. Napravio je transfer iz snova i on će od naredne sezone uz Karima Benzemu predvoditi napad Kraljeva.

Jović je karijeru počeo u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Igrao je potom za Apolon Limassol i Benficu, koja ga je 2017. godine posudila Eintrachtu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački tim je njegovim dovođenjem napravio pravi potez. Otkupili su ga za samo sedam miliona eura, a sada ga prodaju za devet puta veću cifru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi