Osam golova na Koševu: Sjajni Ahmetović odveo FK Sarajevo do pobjede protiv FK Tuzla City

Sušić zabio na debiju

Osam golova na Koševu: Sjajni Ahmetović odveo FK Sarajevo do pobjede protiv FK Tuzla City

M. Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je u 20. kolu Premijer lige BiH savladao na Koševu ekipu Tuzla Cityja rezultatom 6:2.

Prvo poluvrijeme na Koševu donijelo je zaista velika uzbuđenja, a vidjeli smo dosta šansi, tri gola i crveni karton za goste.

Domaći tim je prvi prijetio. Rahmanović dobro šutira u četvrtoj minuti nakon ubačaja Gavrića, lopta odlazi pored gola.

Nakon toga gosti iz Tuzle preuzimaju igru na svoju stranu, a u 16. minuti su svoj prvi pokušaj pretvorili u pogodak. Kulović fantastičnom loptom pronalazi Budimira Šarčevića, ovaj bježi odbrani domaćeg tima i pogađa za 0:1.

Tuzla City je u 32. minuti mala šansu da dođe i do drugog gola. Arežina ubacuje iz kornera, a Badji promašuje gol sa tri metra i propala je velika šansa.

Dvije minute kasnije Filip Arežina nakon sjajnog lažnjaka šutira tik preko gola, da bi zatim Sarajevo krenulo nešto ofanzivnije ka golu gostiju.

Rahmanović u 39. minuti prijeti Fejziću, da bi već u narednom napadu Sarajevo izjednačilo. Mersudin Ahmetović pogađa za 1:1 nakon ubačaja Rahmanovića.

U 42. minuti Badara Badji pravi veliku glupost. Prvo je žestoko startovao nad Jukićem, a zatim je i počeo daviti Dupovca, pa mu je sudija Grbić pokazao put u svlačionicu.

Igrača više Sarajevo koristi u 45. minuti. Dušan Hodžić zakucao je loptu u mrežu za 2:1, a gosti su protestvovali jer su smatrali da je Rahmanović faulirao Nukića u začetku akcije.

Ipak, gol je priznat i Bordo tim je na odmor otišao rezultatom 2:1, da bi odmah na otvaranju drugog dijela domaći tim povećao prednost. Miličević je uposlio Ahmetovića, a ovaj pogađa za 4:1.

U 54. minuti novi gol u mreži gostiju. Bila je to zaista sjajna akcija, Đani Salčin je odlično vidio Benjamina Tatara, a ovaj pogađa za 4:1.

Nakon ovog gola igra se malo umirila. Gosti su došli do daha, a u 64. minuti stižu i do drugog gola. Ivan Sesar je ubacio iz kornera, a Mirsad Hasanović pogađa za smanjenje rezultata na 4:2.

Očekivano, nakon šestog gola ponovo je ritam igre malo pao, da bi u 72. minuti mladi Salčin sjajno šutirao iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik preko gola. Ipak, već u narednom napadu sjajna akcija domaćeg tima, Jukić asistira, a Mersudin Ahmetović po treći put pogađa za 5:2.

Igrač manje na terenu očigledno je goste skupo koštao u ovom meču. Nisu mogli previše napraviti, a treba svakako istaći da su u dresu Sarajeva u drugom poluvremenu debi upisali Zinedin Mustedanagić i Tino Sušić.

Upravo je Sušić u 85. minuti postigao i pogodak s 11 metara. Mutedanagić je izborio penal, a Sušić je precizan za konačnih 6:2.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sarajevo - Tuzla City 6:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Salčin, Šerbečić, Dupovac, Miličević, Rahmanović, Jukić, Tatar, Gavrić, Ahmetović

Tuzla City: Fejzić, Arežina, Šarčević, Kojić, Kulović, Badji, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Morris.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MANIJACIHRASNO
Svaka čast Pitari.Razvalili ste ih pošteno.
21 2
Rajvosa2019
Mersudin je kao crno vino - sto stariji to bolji
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi