Osam golova na La Romaredi

Zaragoza - Deportivo 5:3

Osam golova na La Romaredi

E. Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Real Zaragoza i Deportivo u subotu navečer na La Romaredi.

Zaragoza je ugostila ove sezone očajni Deportivo i na kraju napunila do vrha mrežu gostiju iz La Corune. 

 

No, početak je bio potpuno drugačiji.  U 13. minuti Bruno Gama dovodi Deportivo u vodstvo, a u 21. Riki je povisio na 2:0 i činilo se da će Deportivo "kući pjevaući".

 

Apono je u 28. minuti iz penala smanjio, a onda sve do 61. minute mreže miruju. Paco Montanets u pomenutom vremenu donosi izjednačenje Zaragozi, a pet minuta kasnije Alvaro Gonzalez je osigurao prvo vodstvo Zaragozi.

 

U 77. Portugalavc Helder Postiga je strijelac za već ugodnih 4:2, na 5:2 povisio je isti igrač pet minuta kasnije, a u posljednjim sekunadma ej Rodolfo Bodipa na asistenciju Game postavio konačnih 5:3.

 

Primera, 11. kolo:

Rayo Vallecano - Celta 3:2 (Leo Baptistao 59, Tito 72, Piti 82 - p/ Iago Aspas 12, 34

Espanyol - Osasuna 0:3 (Cejudo 22, Sola 63, Manuel 77)

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaragoza - Deportivo 5:3 (Apono 28 - p, Montantes 61, Gonzalez 66, Postiga 77, 82/ B. Gama 13, Riki 21)

 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti