Osam igrača Liverpoola spremno napustiti klub do kraja mjeseca

Čistka na Anfieldu

Osam igrača Liverpoola spremno napustiti klub do kraja mjeseca

E. Škorić

U većini jačih evropskih liga prelazni rok traje do 31. avgusta, pa igrači iz engleske Premier lige još mogu da promijene klub.

U Engleskoj klubovi ne mogu dovoditi, ali još mogu da prodaju igrače. Na Anfieldu očigledno imaju dosta igrača na koje neće računati, pa su oni na transfer listi i prema pisanju engleskih portala, osmorici se bliži kraj avanture u Liverpoolu.

Redsi su doveli Alissona, Fabinha, Nabyja Keitu i Xherdana Shaqirija i navijači vjeruju da je odrađen fantastičan posao, ali ko odlazi?

Ovo je osam "najizglednijih kandidata" za odlazak sa Anfielda.

Prvi na toj lisi je Divick Origi, napadač koji je doveden za 10 miliona funti 2014. godine, ali je prošle sezone bio u Wolfsburgu. Liverpool ga planira prodati za više od 20 miliona, no teško nailazi na kupca, pa će ga vjerovatno poslati u Fener na posudbu.

Drugi je Shey Ojo, mladi igrač koji je boravio na posudbama u drugim engleskim timovima, a sada ga žele Aston Villa, Middlesbrough i WBA.

Lazar Marković je još jedan od onih potpisa bivšeg menadžera Brendana Rodgersa, ali ni on se nije naigrao iako je stigao kao veliki potencijal na Anfield. Mijenjao je timove i išao na posudbe, sada Liverpool oko njega pregovara sa Olympiakosom i Standardom.

Pedro Chirivella je 21-godišnji Španac koji bi mogao da ode kod bivšeg menadžera Rodgersa u Celtic, a žele ga još Nottingham i Swansea.

Na listi je i belgijski golman Simon Mignolet, koji postaje treći golman nakon dolaska Alissona. Doveden je 2013. za 9 miliona funti, ali je odavno izgubio povjerenje navijača i čelnika kluba zbog loših partija. Navodno je Bešiktaš najbliži njegovom dovođenju.

Marko Grujić je još jedan srpski nogometaš koji nije uspio da napravi nešto značajnije u Liverpoolu. Bio je prošle sezone posuđen Cardiffu, a sada Redsi pokušavaju da ga prodaju na trajnoj osnovi. Za njega se zanima i CSKA Moskva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ragnar Klavan je estonski defanzivac koji ima 32 godine, ali je također u posljednjoj godini ugovora i on pored Van Dijka, Gomeza, Matipa, Lovrena... nema šta da traži. Postoji velika mogućnost da karijeru nastavi u njemačkoj Bundesligi.

Posljednji mogući odlazak je onaj Llorisa Kariusa. On se nije proslavio u finalu Lige prvaka, mada je imao dobrih mečeva na golu Liverpoola, ali sada su stigli Alisson i Ward iz Leicestera, pa mu ostaje da potraži tim u kojem će dobiti šansu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi