Rasprodaja u Liverpoolu: Klopp prekrižio čak sedam igrača

Nisu mu potrebni

Rasprodaja u Liverpoolu: Klopp prekrižio čak sedam igrača

E. Čaušević

Liverpool je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje u Ligi prvaka, a izabranici Jurgena Kloppa došli su čak do finala gdje su na kraju poraženi od Real Madrida.

U ovoj sezoni od Liverpoola se mnogo očekuje, a navijači se nadaju da će klub konačno osvojiti titulu prvaka Engleske. U sastavu Redsa nije se mnogo mijenjalo, a za Kloppa je sigurno najvažnije da je uspio sačuvati okosnicu ekipe uz nekoliko dodatnih pojačanja.

Njemački stručnjak na raspolaganju ima veliki broj igrača, ali je jasno da će biti odlazaka s Anfielda. Prema pisanju engleskih medija Klopp je prekrižio čak sedam igrača, te im je dao do znanja da neće pretjerano računati na njih u ovoj sezoni. Iako je u Engleskoj završen prelazni rok oni imaju mogućnost da odu u neki od klubova gdje ljetni prelazni rok još uvijek traje.

Prvi koji bi mogao napustiti Anfield je estonski defanzivac Ragnar Klavan koji jednostavno ima prejaku konkurenciju o odbrani. Klavan će se teško izboriti za mjesto u timu pored Van Dijka, Lovrena, Matipa i Gomeza, pa je za očekivati da napusti klub. Njegovim stopama mogao bi i Marko Grujić koji će najvjerovatnije na posudbu u neki od klubova iz Championshipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na izlaznim vratima Liverpoola još su Simon Mignolet, Divock Origi, Lazar Marković, Pedro Chirvella i Sheyi Ojo. Klopp je otvoreno rekao ovim igračima da neće imati minutažu koju očekuju, te da je za njih najbolje da potraže sreću u nekom drugom klubu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi