Fenomenalan finiš utakmice za novu pobjedu Real Madrida

Slavili na gostovanju kod Osasune

Fenomenalan finiš utakmice za novu pobjedu Real Madrida

Esmer Oštraković

Dosta tvrdu utakmicu u okviru 22. kola Primere odigrali su Osasuna i Real Madrid, a na kraju je gostujuća ekipa ostvarila pbojedu od 0:2.

Realu je bila neophodna pobjeda kako bi ostali u trci za prvo mjesto sa Barcelonom, a na kraju su uspjeli da je ostvare.

U prvom poluvremenu nije bilo nekih pretjerano dobrih prilika niti na jednoj strani, ali su viđena četiri žuta kartona.

Čak tri žuta kartona dobili su domaći fudbaleri, dok je kod gostiju žuti akrton dobio samo Vinicius Junior, a na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Oba gola viđena su u posljednjih desetak minuta. Prvi gol postigao je Valverde nakon asistencije Viniciusa Juniora u 78. minuti utakmice.

Pokušali su domaći nakon toga napasti i doći do poravnanja, ali su samo primili i drugi gol u posljednjim minutima utakmice.

Oglasi

Vinicius Junior postigao gol u 89. minuti, međutim nakon nešto dužeg pregleda iz VAR sobe njegov gol je poništen.

Ipak, gol koji je u 92. minuti postigao Asensio na asistenciju Alvara nije poništen, te je utakmica završena sa 0:2.

Nakon ove pobjede ekipa Real Madrida ostala je na drugom mjestu, te nastavlja potjeru za prvoplasiranom ekipom Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je prva i ima jednu utakmicu manje od Real Madrida, ali imaju prednost od pet bodova koju će tim iz Madrida pokušati stići.

Sa druge strane, uprkos današnjem porazu ekipa Osasune nalazi se na 10. mjestu sa 30 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sick_boy
Sad ce hejteri Reala nac nesto(mozda u onom sendvicu sto je sudija uzeo)...
4 3
Bez penala i crvenog za protivnika???Zaista fascinantno
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi