Koeman se izderao na Minguezu, a saigrači ga tješili dok je išao ka klupi: "Možda sam pretjerao..."

Nizozemac izgubio živce

Koeman se izderao na Minguezu, a saigrači ga tješili dok je išao ka klupi: "Možda sam pretjerao..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u četvrtak su na svom terenu pobijedili Getafe sa 5:2 u meču 31. kola španske La Lige.

Katalonski klub se bori za titulu s Atletico i Real Madridom, te do kraja imaju sve u svojim rukama. Naime, ukoliko Barcelona u preostalih sedam mečeva uspije da upiše maksimalnih 21 bod ona je jasno da će oni biti prvaci bez obzira što trenutno madridski klubovi imaju više bodova.

Barcelona trenutno ima utakmicu manje u odnosu na Atletico i Real, a pored toga za nekoliko sedmica na svom terenu dočekuju Atletico Madrid gdje bi dosta toga moglo biti riješeno.

Jasno je da je pred Kataloncima ogroman posao i nešto teži raspored, ali računica je jasna ukoliko žele postati prvaci Španije. Barcelona je u četvrtak uspjela sa 5:2 da pobijedi Getafe, a ponovo je blistao Lionel Messi koji je zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

Međutim, nakon utakmice u centru pažnje španske javnosti našli su se Ronald Koeman i Oscar Mingueza zbog nevjerovatne situacije koja se desila sredinom drugog poluvremena.

Kod rezultata 3:2 Mingueza je u jednoj akciji krenuo u napad što je žestoko naljutilo Nizozemca. Koeman se izderao na Minguezu i poručio mu je da je svojim "izletom" ostavio dosta prostora što je Getafe mogao da kazni.

Oglasi

No, čini se da Koemanu nije bilo dovoljno što je tako žustro reagovao i odlučio je dodatno da kazni Minguezu i odmah ga izvede s terena iako je pružio poprilično dobru partiju.

Jasno je bilo da je Minguezu itekako iznenadio takav postupak Koemana i stidljivo je išao prema klupi. Na putu do klupe su ga tješili saigrači koji su se zagrijavali jer su svi vidjeli koliko je Koeman ljut.

Da stvar bude gora Mingueza se htio pozdraviti s Koemanom, ali mu on nije odmah pružio ruku. Štoper Barce imao je nešto da kaže svom treneru, ali to Koemana nije uopšte interesovalo.

Ovakva reakcija Koemana je mnoge iznenadila jer je Mingueza u prethodnim utakmicama bio jedan od najboljih igrača Barcelone, a to se posebno odnosi na susret protiv Real Madrida.

Međutim, Koeman je pokazao da neće tolerisati nikakve greške svojih igrača i da će oni odmah biti kažnjeni za to. No, nakon utakmice je priznao da je možda malo pretjerao u tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda sam malo pretjerao jer on ima zaista odličnu seznu. NO, mladi igrači moraju da nauče da u Barceloni uvijek daješ 100% od sebe i moraš biti maksimalno fokusiran u svakoj utakmici. Njegova izmjena nije imala veze s tim što sam bio ljut na njega. Pričali smo nakon utakmice i tu nema problema. Ako neki igrač ima odličnu sezonu u ekipi onda je to Mingueza", poručio je Koeman.

Mingueza je ove sezone debitovao za Barcelonu i uspio je upisati 35 mečeva u svim takmičenjima, te je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dedizator
malac se osilio
3 0
Keno
zuto ****o crkni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti