Oscar Tabarez ostaje selektor Urugvaja još četiri godine

Produžio ugovor

Oscar Tabarez ostaje selektor Urugvaja još četiri godine

Iskusni trener Oscar Tabarez potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Urugvaja.

Ovaj 71-godišnjak je već u dva navrata vodio ovu selekciju, prvi put kratko od 1988. do 1990. godine, a drugi put od 2006. godine. Urugvaj je vodio na čak 185 utakmica i apsolutni je rekorder, te živa legenda urugvajskog fudbala.

Tabarez, kojeg u Urugvaju zovu "Maestro", predvodio je ovaj tim do polufinala Svjetskog prvenstva 2010. godine a godinu kasnije je osvojio Copa Americu.

Na Svjetskom prvenstvu ove godine, Tabarez je sa Urugvajem stigao do četvrtfinala gdje je poražen od Francuske koja je kasnije i osvojila titulu.

Tokom karijere je Tabarez vodio i brojne klubove poput Boce Juniors, Veleza, Cagliarija, Milana...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi