Brazil s pola snage protiv Amerike, Argentina bez zvijezda bolja od Gvatemale

Prijateljske utakmice

Brazil s pola snage protiv Amerike, Argentina bez zvijezda bolja od Gvatemale

Endin Čaušević

Reprezentacija Brazila sinoć je u prijateljskoj utakmici savladala Sjedinjene Američke Države sa 2:0, a pobjede su upisali još Argentina, Urugvaj i Kolumbija.

Karioke su u prvoj utakmici nakon Svjetskog prvenstva uspjele da upišu pobjedu iako je Amerika pružila dosta dobar otpor. Brazilci su posao u ovom meču riješili već u prvom poluvremenu kada smo vidjeli oba gola.

Brazil je poveo već u 11. minuti golom Firmina na asistenciju Douglasa Coste. U samom finišu utakmice Brazilci su dobili penal, a siguran s bijele tačke bio je Neymar koji je tako postavio konačnih 2:0.

Bez svojih najvećih zvijezda Argentina je uspjela u Los Angelesu pobijediti Gvatemalu sa 3:0. Golove za Gaučose positgli su Martinez, Lo Celso i Giovani Simeone. Meksiko je doživio težak poraz od Urugvaja sa 4:1, a Kolumbija je savladala Venecuelu sa 2:1.ž

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi