Povreda novopečenog veziste Arsenala

Problemi za Unaia Emerya

Povreda novopečenog veziste Arsenala

S. Grebović

Momak koji je ovog ljeta stigao kao pojačanje u redove ekipe Unaja Emerija povrijedio se u prijateljskom meču protiv Meksika, u kojem je njegov Urugvaj slavio s 4:1.

Opće je poznato kako treneri klubova ne podnose reprezentativne pauze, a razlog tome su povrede igrača.

Rijetko koji klubovi će imati tu sreću da im se svi igrači koji su pušteni na reprezentativna okupljanje vrate zdravi.

Tu sreću sada nije imao menadžer 'Topnika' Unai Emery, a upravo takva situacija se desila sa Lucasom Torreirom, fudbalerom reprezentacije Urugvaja i članom Arsenala.

Urugvajac je na Emirate stigao ljetos iz Sampdorije u transferu vrijedom 26 miliona funti, nakon sjajnih partija na proteklom Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem je sa svojom reprezentacijom stigao do četvrtine finala u kojem su poraženi od kasnijih prvaka Svijeta, reprezentacije Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Torreira je nezgodnu povredu doživio nakon jednog duela sa Hirvingom Lozanom, nakon čega je ostatak meča morao da igra sa ledom na nozi. Inače njegova reprezentacija je na tom meču slavila sa uvjerljvih 4:1.

Za Urugvaj pogotke su postigli Gimenez, Pereiro te dva puta Luis Suarez, dok je za Meksiko utješni pogodak bio djelo Raula Gimeneza.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi