Remi Osijeka i Dinama u velikom derbiju HNL-a

Bez pobjednika

Remi Osijeka i Dinama u velikom derbiju HNL-a

S. Grebović

Osijek je večeras na svom Gradskom crtu ugostio Dinamo u meču u kojem pobjednika nije bilo (1:1).

Ovo je jedna od rijetkih sezona u HNL-u u kojoj zagrebački Dinamo ima kakvog-takvog konkurenta za titulu. U pitanju je sjajna ekipa Osijeka, koja večeras ipak nije uspjela srušiti goste iz glavnog grada i prestići ih na tabeli, bilo je 1:1.

Počelo je kao iz snova za Modre koji su poveli već u 5. minuti. Ubacio je Ivanušec sa desne strane, loptu glavom spušta Ademi, a ona u mreži završava nakon karambola u petercu Osijeka. Gol je na kraju pripisan Majeru. 

Taj je gol gostima dao krila, a do novog su mogli samo deset minuta kasnije. Dosuđen je kazneni udarac za Dinamo, ali ga je glavni arbitar meča nakon konsultacija sa VAR-om odlučio da poništi.

U nastavku je Osijek bio taj koji je imao zrelije prilike. Do kraja prvog dijela najbolju je imao Kleinheisler, te sjajni Argentinac Mierez, ali bezuspješno.

Ipak, Osiječanima se upornost isplatila sredinom drugog poluvremena, tačnije u 64. minuti kada je Erceg glavom pogodio nakon ubačaja pomenutog Kleinheislera. Do kraja je Osijek imao zrelije prilike, no promjene rezultata nije bilo.

Oglasi

Dinamo je zadržao lidersku poziciju sa 68 bodova i ima svega dva više od svog večerašnjeg domaćina koji ima i odigranu utakmicu više. Nema sumnje da ćemo do kraja sezone gledati zanimljivu trku za naslov prvaka u HNL-u.

30. kolo HNL-a

NK Osijek - GNK Dinamo 1:1 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek: Ivušić - Miloš, Lončar, Škorić, Čeberko - Žaper, Vuković - Bohar, Kleinheisler, Bočkaj - Mierez.

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Jakić, Ademi - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti