Istra nakon preokreta slavila u Osijeku i ugrozila mu plasman u Evropu
Foto: Davor Javorović - PIXSELL

Tim iz Pule neočekivano slavio

Istra nakon preokreta slavila u Osijeku i ugrozila mu plasman u Evropu

Eldar Ganibegović

U okviru 31. kola HNL sastali su se Osijek i Istra. Gosti su nakon preokreta slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Prva šansa u 9. minuti i to za goste. Udarac Blagojevića s više od 30 metara je promijenio smjer i umalo prevario vratara Osijeka Kolića koji je ipak uspio obraniti.

Pet minuta kasnije poveo je Osijek. Lovrić je poslao ubačaj u kazneni prostor gdje je bio Mierez. Argentinac je proslavio gol, no kasnije je on pripisan Lovriću jer Mierez nije dirao loptu.

Sve je nizbrdo po Osijek krenulo u 37. minuti. Bralić je kao posljednji igrač srušio Koskija i zaradio izravni crveni karton.

Kazna samo dvije minute kasnije. Slobodni udarac u kojem je Bralić zaradio crveni karton izveo je Vuk i fantastično pogodio za 1:1. U živom zidu se sagnuo Koski i tako prevario Kolića koji nije uspio obraniti.

Istra je kompletirala preokret u 51. minuiti. Ekong je sjajnim prodorom završio u kaznenom prostoru Osijeka i mirnom završnicom zabio za 2:1.

Oglasi

Tako je Istra u Osijeku stigla do prve pobjede nakon čak deset godina. Pobjegla je s devetog mjesta i s 33 boda je sada osma. Osijek ostaje na 4. mjestu s 45 bodova, ali Lokomotiva ima bod i meč manje.

Sljedeće kolo Osijeku donosi gostovanje kod Gorice. Istra će biti domaćin Slaven Belupu.

HNL, 31. kolo:

Osijek - Istra 1:2 (Lovrić 14'; Vuk 39', Ekong 51')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek: Kolić - Guedes (od 69. Omerović), Duarte, Bralić, Jurišić - Bukvić (od 46. Vrbanac), Pušić (od 69. Prekodravac), Nejašmić, Lovrić(od 46. Gržan) - Mierez, Matković (od 86. Almasi)

Istra 1961: Majkić - Majstorović, Koski (od 80. Marešić), Iovu- Valinčić(od 90. Hujber), Petrusenko, Blagojević (od 86. Maurić), Devetak - Ekong, Filet(od 86. Lawal), Vuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi