Rijeka ne da vrh HNL-a: Slavili su u komšijskom derbiju i ostavili pritisak na leđima Dinama
Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Dva gola za trijumf u Puli

Rijeka ne da vrh HNL-a: Slavili su u komšijskom derbiju i ostavili pritisak na leđima Dinama

Haris Zilić

Rijeka nastavlja utrku za prvaka Hrvatske sa Dinamom, a večeras su igrali jedan od najpoznatijih komšijskih derbija u Hrvatskoj.

U Puli je Istra dočekala Rijeku i vidjeli smo pravu borbenu utakmicu punu naboja.

Iako je Rijeka ušla favroit gledajući formu, ali i stanje na tabeli u derbi utakmicama nema pravila.

Pružila je Istra vrlo dobar otpor gostima posebno u prvom dijelu prvog poluvremena kada su imali i neke pokušaje prema golu.

U 30. minuti slavlje Riječana. Pjaca je asistirao, a Fruk pogodio za vodstvo Riječana od 0:1 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Kod gola Rijeke je bila fenomenalna akcija. Pjaca jr primio loptu na vrhu kaznenog prostora, ušao u solo prodor i počeo da "baca" svoje protivnike. Nekoliko ih je završilo na zemlji dok konačno nisu oborili Pjacu, ali je lopta došla do Tonija Fruka koji je zakucao u mrežu za slavlje Armade.

U drugom poluvremenu Istra je tražila šansu za pogodak i poravnanje, ali imali su samo dva ozbiljnija udarca prema golu Rijeke sve su to bile jalove akcije domaćina.

Gosti su strpljvio igrali u nastavku, čekali svoju priliku i dočekali u 85. minuti kada je Goda pogodio za 0:2 na asistenciju Petrovića i otklonio dileme u ovom derbiju.

Na kraju zaslužen trijumf Rijeke koja nastavlja borbu za titulu prvaka Hrvatske zajedno sa Dinamom.

Rijeka je ostala lider sada imaju 68 bodova, pet više, ali i utakmicu više od Dinama, tako da će do kraja biti velike borbe za titulu prvaka Hrvatske.

Nema sumnje da je ovo jedna od najuzbudljivjih sezona u HNL-u u posljednjih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Istra 1961 - Rijeka 0:2

Top Komentari

user1676717906
Bravo Rijeko, veliki pozdrav od MANIJAKA.
0 0
pero98
Bravo Rijeko moja. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi