Osim: Da li me Vukas može iznenaditi? Jedino da izvede sedam igrača i četiri golmana...

Plavi sutra igraju važan meč

Osim: Da li me Vukas može iznenaditi? Jedino da izvede sedam igrača i četiri golmana...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara u derbiju 14. kola Premijer lige sutra će odmjeriti snage sa Zrinjskim. Radi se o duelu dva tima koja se dobro poznaju, te će sigurno biti veoma uzbudljivo.

Oba tima će jurišati po nove bodove, a Plavi su jutros otputovali u Međugorje gdje će boraviti do susreta Pod Bijelim Brijegom.

Medijima se danas u Plavom salonu obratio šef struke Amar Osim.

"Možemo pobijediti ako nam se poklope neke stvari. Na neke te stvari imamo i mi utjecaj. Protivnik treba da ima loš dan, da te ide, itd... Naravno da može. Lakše je igrati u Mostaru, nego na većini drugih terena. Zrinjski je za naše uslove ozbiljna ekipa, teško je igrati protiv takvih igrača i da nije tako ne bi osvojili to što su osvojili", otvorio je pressicu Osim.

"Bićemo motivirani, ali to ne mora u konačnici ništa specijalno pomoći. Pita se tu i nešto nas. Nismo mi toliko bolji, nismo uopšte bolji da sve ovisi o nama. Ako nam se neke stvari ne poklope, neće ići dobro po nas".

O taktici u sutrašnjem meču.

"Napasti Zrinski? Šta znači napasti? Napadaš koliko ti protivnik dozvoli. Rijetko se može predvidjeti tok utakmice. Svjesni smo da njima treba pobjeda, a treba i nama. Pod većim su imperativom. Oni će se uvijek 'napeti' protiv nas, što je sasvim ispravno".

Da li vas Vukas može iznenaditi?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iznenađenje je ako stave sedam igrača i četiri golmana. Opet će igrati kvalitetni igrači i cilj će im biti pobjeda, a isti cilj imamo i mi. Iznenađenje u sastavu neće biti, igrat će koji su igrali... Igrat će kako su navikli i sa igračima za koje smatra da mogu odgovoriti zahtjevima".

Osim je najavio povratak Osmankovića u tim, dok su kartonirani Pavić i Ramović, a u Sarajevu su ostali i Vedran Kjosevski te Asim Zec. Susret u Mostaru igra se sutra u 14:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Đuka
Dva najkvalitetnija tima od kad se igra liga..
5 11
nijepoznat
Sretno
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi