Osim Kipra bh. klubovi svoje utakmice mogu igrati još u tri zemlje!

Obavljena video konferencije UEFA i generalnih sekretara

Osim Kipra bh. klubovi svoje utakmice mogu igrati još u tri zemlje!

Admin Čaušević

Iako još nije završene ni aktuelna, u UEFA-i već ozbiljno rade na novoj takmičarskoj godini koja će početi u drugoj polovini augusta kvalifikacijama u Ligi prvaka i Europa ligi. 

Bosnu i Hercegovinu će u kvalifikacijama za Ligu prvaka predstavljati Sarajevo, a u kvalifikacijama za Europa ligu Borac, Željezničar i Zrinjski.

Na današnjem sastanaku UEFA-e i generalnih sekretara 55 članica glavna tema su bile organizovanje utakmica u slučajevima kad postoje određene restrikcije za putovanja.

Od ranije je poznato da bih bh. klubovi mogli svoje mečeve igrati na Kipru, a od danas su u igri još tri opcije. To su Poljska, Mađarska i Grčka.

UEFA se zahvalila Savezima ovih zemalja koji su spremni dati neke od svojih stadiona na raspolaganje kako bi se utakmice odigrale svoje mečeve bez ikakvih problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Razgovaralo se i o septembarskim mečevima reprezentacija. UEFA je naglasila kako se ne isključuje opcija i da se susreti Lige nacija igraju na neutralnim terenima.

Podsjećanja radi, Sarajevo će svog protivnika u Ligi prvaka saznati u nedjelju 9. augusta, a Borac, Željezničar i Zrinjski u Europa ligi, dan kasnije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

podstanarsalavora
Hvala ti Vico,Begiću i Šeraniću,mrtve vam .....
7 5
Zasto nije u opciji da se mecevi igraju u Turskoj, osim u Poljska, Mađarska, Grčka i Kipar. Ova UEFA je postala mafija.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi