Osim: Modrić ne treba da radi to što radi

Impresioniran igrom Hrvatske

Osim: Modrić ne treba da radi to što radi

Antologijski je snimak iz 2006. kada je gostovao u programu HRT-a nakon utakmice između Hrvatske i Australije. Toliko je Ivica Osim bio iznerviran zašto Hrvati ne vide ono što vidi on. 

Rekao je tada da eliminacija u grupnoj fazi ne predstavlja nikakvo iznenađenje i da je Australija potpuno zasluženo izborila osminu finala umjesto Hrvatske, bez obzira što je većina smatrala drugačije.

Kada imaš sporu odbranu ne možeš izaći visoko, a to i Viduki odgovara, pa stoji dole i zadržava loptu dok ne dođu suigrači, pričao je Osim i podučavao gledateljstvo fudbalu. Bilo je tu još poučnih izjava, kako je nekada bolje nemati udarnu iglu, jer je tada lakše protivniku pripremiti način kako da otupi tu iglu.

"Bez trke nema ničega, nema kombinatorike, pada koncentracija..."

Ovoga puta veliki Švabo iz Graca je za Sportske novosti prokomentirao dosadašnji tok Svjetskog prvenstva, a posebno se osvrnuo na igru Luke Modrića, ponajboljeg veznjaka svijeta koji je u karijeri godinu dana igrao i u Premijer ligi BiH.

"Kad vidim kako Modrić igra, vraća se do svog kornera, uklizava, izbija loptu u aut, držim da mu to služi na čast, ali nije dobro za momčad. To nije potrebno, on je neophodan u stvaranju, zna kreaciju, on podiže vrijednost drugima. Dakle, ne trebaju se takvi igrači mučiti da u duelu suparniku uzmu loptu. Oni moraju pomoći obrani tako da kontroliraju prostor", kazao je Osim.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pozitivno i negativno na Mundijalu?

"Eto, Hrvatska, pa onda na neki način i moj Japan, koji je ubrao tri boda protiv Kolumbije. Vjerujem da su Kolumbijci ušli u tu utakmicu malo nadmeno, ono kako će sve s lakoćom srediti. E toga nema, čim počneš misliti kako ćeš nešto lako uraditi, u takvoj konkurenciji nema popusta, odmah padaš, gubiš. Pa događalo se to Hrvatskoj u kvalifikacijama, je li tako? Kod Japanaca, kazat ću i kod Islanđana, nije tako, oni su spremni šutjeti, raditi, boriti se…"

Top Komentari

ratip irats
Ima li jos iko pametan kod nas? Pa jeboga Osim vise, stvarno pretjerujes. Prelazi sve granice ukusa.
5 22
dinoni
Tako je
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi