Osim na slatkim mukama pred Čelik

Posljednje pripreme pred subotnji derbi

Osim na slatkim mukama pred Čelik

Samir Mlaćo, foto: S. Bošković

Pred nogometašima Željezničara je novi izazov. Plavi su se odmah nakon pobjede nad Zrinjskim okrenuli novom derbiju, ovaj put sa zeničkim Čelikom.

Čelik je u tri kola osvojio sedam bodova, isto koliko i Željezničar, te se očekuje pravi spektakl u subotu na stadionu Bilino polje.

Amar Osim sigurno može biti sretan pred ovaj meč, s obzirom da će već od ponedjeljka nalazi na slatkim mukama. Svi igrači su spremni za subotnji meč, pa će Osim odluku o početnih jedanaest donijeti pred sami meč.

"U subotu naravno da očekujem pobjedu jer igramo u takvom klubu kao što je Željezničar gdje svaku utakmicu želimo pobijediti. Nemamo neki veliki pritisak, znamo da je Čelik dobro ušao u prva tri kola, euforija vlada u Zenici i jedva čekamo utakmicu na ispunjenom Bilinom Polju. Naravno, ne sumnjam u podršku naših navijača, oni su naš 12. igrač gdje god igrali, kući i na strani i pozivam ih da dođu u Zenicu u što većem broju i nadam se da ćemo nakon utakmice ponovo zagrljeni slaviti pobjedu", kazao je pred meč u Zenici defanzivac Plavih Kemal Osmanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim raduje što je u punom tempu radio i Ermin Zec koji je meč protiv Plemića odgledao sa klupe, dok je po posebnom programu nastavio raditi mladi Semir Dacić.

Meč u Zenici igra se sa početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soul_eclipse
Idemo po po pobjedu,plava mašina se vratila
2 15
ForzaLikCE
đaba vam dvanaesti igrač kad ćete opet izgubit.... kako god okreneš.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti