Osim: Ovo je bila Božija pravda za Velež

Trener Plavih nakon meča

Osim: Ovo je bila Božija pravda za Velež

Trener Željezničara Amar Osim obratio se medijima na press konferenciji poslije večerašnjeg poraza od Veleža na Grbavici (0:2). 

Osim je kazao sljedeće:

"Bez obzira na to što smo mi napadali i što oni nisu mogli centar preći, mogla se vidjeti nekakva njihova namjera i strategija koja je nas ometala realno. Bez obzira na to mi smo imali inicjativu i kornere i nekakve situacije koje su se mogle bolje završiti. Oni su imali veliku sreću da iz prvog prelaska centra dadnu gol što opet nagrađuje neki pozitivan stav. Ja to gledam i kao neku božiju pravdu koju su zaslužili u prvoj utakmici protiv nas. Nisu tada imali sreće, bili su bolji, ali nisu pobijedili".

"Golman se njihov u neka doba baš razbranio kao u rukometu. Drugi gol je definitivno potvrdio da nas večeras neće ići. I oni su kao mi bili dosta oslabljeni. Ali mi smo realno imali ambiciju da pobijedimo i niko nam nije kriv. Suđenje je bilo ok, teren je bio vrhunski. Veležu ništa nemamo prigovoriti. Sami smo sebi krivi i ja im samo još jednom mogu čestitati"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbrana Želje?

"Naš broj primljenih golova uopšte nije dostojan ekipi koja se bori za sami vrh. Imamo realno problem u defanzivi. Nebitno ko brani, a ko igra. Defanziva je nešto što ti omogućava da ti napadaš, bez da te neko rani. Nismo imali sreću večeras da se vratimo u utakmicu, kao što smo imali ranije. Naši su igrači možda mislili da će gol doći sam od sebe kada im se približimo. Ali, treba opet na kraju šutnuti, nabaciti, otvoriti se, dati zadnji pas... Mi kad smo i bili u šansi bio je golman tu. Ne možemo mu zabraniti da brani, za to je plaćen", kaže Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Darkwood
Malo je reći da se grohotom smijem. Ko je nama sve trener. Ako ti je otac bio stručnjak ne znaci da si i ti to.
6 10
Rajvosa2019
Iskreno , nije covjek nista slago
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi