Osim pred Tuzla City: Mali Crnkić je opasan k'o plin, a Štilić će igrati minut i pol ako treba

Trener FK Željezničar

Osim pred Tuzla City: Mali Crnkić je opasan k'o plin, a Štilić će igrati minut i pol ako treba

Trener Željezničara Amar Osim govorio je na današnjoj press konferenciji pred sutrašnji duel 11. kola Premijer lige BiH u gostima protiv Tuzla Cityja.

Prvo pitanje je bilo da li bi bio zadovoljan remijem?

"Zadovoljavajući bi bio remi jer bi ostali prvi nakon 11 kola, Jedino ako Sarajevo ne pobijedi sa 10 razlike. Na kraju krajeva, igramo protiv ekipe koja je druga na tabeli i koja je imala težak raspored i opet je skupila 20 bodova. Tuzlu treba smatrati kao konkurenta, to je tako sada. Zasluženo su tu gdje jesu", rekao je Osim.

Da li možda Tuzla City ima problem jer nema publiku?

"Pa taj faktor publike može biti i olakšavajući i otežavajući. Oni nemaju pritisak te vrste. Ne bih da ih vrijeđam, ali nisu napravili još uvijek neku navijačku bazu, tako da nemaju pritisak u tom smislu. Što više publike imaš, to je veći pritisak. Oni ono što rade rade kako treba. Ne gube energiju na nešto nepotrebno. Protiv takvih ekipa je teško igrati jer im ne treba sedam osam igrača u napadu da dadnu gol. Oni lako daju gol, sad su Veležu dalji sa 25 metara i to je kvalitet. Mali Crnkić je opasan ko plin. Imaju dva štopera jaka, velika. Imaju dobre bekove koji mogu napraviti problem. Golman ima ligu u malom prstu. Šta im treba više?", kaže Osim.

Semir Štilić?

"On je bio u zapisniku zadnjih par utakmica tako da na njega računamo. Vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Ako nam bude trebao minut i pol, igrat će toliko, ali ne vjerujem u takav rasplet".

Mehmed Alispahić je također bio na pressu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da je atmosfera dobra u ekipi. Čeka nas težak meč. To je posebna utakmica za grad Tuzlu. Poznajem dobro neke njihove igrače. Znamo kako se suprostaviti protiv ovakvih ekipa, vidjet ćemo sutra kako će to sve izgledati". kaže Alispahić.

Sutrašnja utakmica počinje u 16.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
A seljacine
39 18
pitaristok
Toliko prepotencije ima u ovom
14 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi