Sesar: Na Željezničar ne treba trošiti riječi, Osim ima ligu u malom prstu

Veznjak Tuzla Cityja govorio za SportSport.ba

Sesar: Na Željezničar ne treba trošiti riječi, Osim ima ligu u malom prstu · Intervju

A. Čaušević

Derbi prve trećine Premijer lige igra se u subotu. U 11. kolu sastat će se dvije prvoplasirane ekipe, Tuzla City će dočekati Željezničar. 

Tuzla City je pravo osvježenje na fudbalskoj bh. sceni ove sezone, a jedan od nezamjenljivih u ekipi tuzlanskog premijerligaša je i Ivan Sesar.

U razgovoru za SportSport.ba iskusni veznjak je kazao da će utakmica protiv sarajevskih Plavih biti najteža do sada jer između ostalog Amar Osim ima ligu u malom prstu.

"Dočekujemo lidera, riječ je ozbiljnom klubu s ozbiljnom tradicijom sa trenerom koji ima ligu u malom prstu, imaju kvalitetne individualce, ne treba puno trošiti riječi. Oni su trenutno prvoplasirana ekipa, jedini su neporaženi i bit će to najteža utakmica do sada", rekao je Sesar.

"Mislim da smo iznenađenje za cijelu javnost, potvrđujemo kvalitet, da ništa nije slučajno. Jučerašnji poraz od Veleža nas nije poljuljao, kroz ova dva dana ćemo se odmoriti i dočekati Željezničar u super atmosferi."

Kao i u prethodnim mečevima i protiv Željezničara će cilj biti da se igra ofanzivni fudbal.

"Od prve utakmice protiv Zvijezde 09 i evo do jučer igramo napadački, desi se period gdje protivnik natjera moraš se svjesno ili nesvjesno povući. Mada priprema je da igramo ofanzivni nogomet, to potvđujemo na terenu, a šefu prepuštam konačnu odluku".

Istakao da je su svi izneađeni dosadašnjim rezultatima Tuzla Cityja pa i sam Azmir Husić.

"Ni najveći optimisti i sam predsjednik Husuić i koji ulaže i daje novac, bez kojeg klub ne bi bio ono što je ste, mislim da ni on nije očekivao ovako nešto."

Govorio je i o treneru Milenku Bošanjakoviću koji nema neke posebne metode rada, ali dobrim odnosom drži atmosferu u ekipi na nivou.

"Nema on tu sad nešto 'vau', bez neke velike priče i analiziranja shvatio je da smo na dobrom putu. Ispravlja minimlnim korekcijama. Da ti mogu reći neku extra 'vau' stvar to nema. Napravili smo dobar odnos, imamo povjerenje, poštujemo i slušamo njegove zamisli".

Bez obzira što je u prošlosti nastupao za Sarajevu u subotu neće imati neki poseban motiv.

"Ja osobno neću, meni je svaka utakmica nova, bitno je pobijediti je li to Željo ili neki peti, na to ne obraćam pažnju. Imam nekoliko sarajevskih derbija iza sebe, igrao sam protiv Željezničara i kada sam bio u Širokom Brijegu. Željezničar je velik klub i to donosi pomisao za dokazivanjem, želimo pokazati kvalitet i osvojiti tri boda, pa neka pobijedi bolji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za negativno iznenađenje prvenstva izdvojio je Široki Brijeg, dok je prema njegovom mišljenju ostali raspored na tabeli očekivan.

"Nema tu velikog iznenađenja osim nas. Željezničar, Zrinjski, Sarajevo i Radnik su uz nas u vrhu. Jedino negativno iznenađenje je po mom mišljenju Široki brijeg, oni su u teškom stanju, ali ova četiri protiv Borca i Mladosti bi mogli biti prekretnica. Zvijezda 09 i Mladost su na neki način očekivano pri dnu", kazao je Sesar za kraj razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
mA sESAR sasra ga ti
8 3
tbra
ma nabubat ce vas zeljo i padate polako na petu poziciju gdje vam je i mjesto
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi