Vrelo ljeto je pred nama - Osimhen napušta Napoli u transferu vrijednom 112 miliona eura

Poznato je i gdje nastavlja karijeru

Vrelo ljeto je pred nama - Osimhen napušta Napoli u transferu vrijednom 112 miliona eura

Esmer Oštraković

Veoma zanimljivo će biti u ljetnjem prijelaznom roku, a naravno da će sve očit tada biti uprte u Kyliana Mbappea i njegov eventualni prelazak u ekipu Real Madrida.

Obzirom da će Mbappe skoro pa sigurno napustiti PSG jer mu ističe ugovor sa ovom ekipom, uprava tima iz Francuske počela je aktivno da traži njegovu zamjenu.

Ne može baš mnogo igrača na svijetu da zamijeni Mbappea, ali uprava PSG-a smatra da su takvog pronašli i da će on moći popuniti rupu koja će ostati nakon što ih Mbappe napusti.

Tako mediji iz Francuske, ali i iz Italije tvrde da će Osimhen biti zamjena za Mbappea u ekipi PSG-a.

Osimhen u svom ugovoru ima posebnu klauzulu, a ugovor je nedavno produžio do ljeta 2026. godine. Razlog potpisivanja bila je upravo ta posebna klauzula.

Oglasi

Napoli ga je tada zaštitio otpusnom klauzulom od 112 miliona eura, ali ako neki klub na svijetu može da plati tu cifru kako bi ga doveo onda je to sigurno PSG.

Naravno uprava tima iz Francuske će nekako morati da smiri svoje navijače kada ode Mbappe, a smatraju da je najbolji "lijek" za to plaćanje 112 miliona eura za Osimhena.

Osimhen je bio najbolji strijelac Napolija, a njegova ekipa je prvi put nakon 33 godine postala prvak Italije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trenutno je najskuplji izlazni transfer Napolija prodaja Higuaina u Juventus za 90 miliona eura.

Ukoliko Osimhen ode u PSG svima je jasno da će taj rekord biti srušen.

Top Komentari

Interista
Prosječan igrač, ništa posebno, blista 1 sazonu a poslje ga nema nigdje, ne vrijedi ni pola od tih para
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi