Nova 'bomba' u fudbalskom svijetu - Victor Osimhen potvrdio da od ljeta ima novi klub
Osimhen je prošle sezone briljirao i najzaslužniji je za titulu Napolija koja se na jugu Italije predugo čekala. (Foto: EPA)

Vrijeme je za promjene

Nova 'bomba' u fudbalskom svijetu - Victor Osimhen potvrdio da od ljeta ima novi klub

E. Škorić

Reprezentativac Nigerije Vitor Osimhen priznao je da je već donio odluku, što je fudbalske navijače širom svijeta natjeralo da razmišljaju gdje će nastaviti karijeru.

Osimhen je donio odluku da na kraju sezone napusti Napoli. Sada ostaje da se nagađa u kojem klubu će 25-godišnjak nastaviti karijeru, ali u prvi plan se stavljaju londonski Chelsea, ali i Real Madrida, s kojim se Osimhen povezuje i kojeg Kraljevi smatraju "Planom B" u slučaju da ne uspiju da dovedu Kyliana Mbappea, koji se i dalje nećka i još uvijek je realno da ostane PSG-ov.

Nije nikakvo čudo što velikani traže potpis Osimhena, jer bez sumnje se radi o jednom od najrazornijih i najopasnijih napadača današnjice. Osim toga, Osimhen odavno nije u tako dobrim odnosima s Napolijem i sada je već izvjesno da će napustiti ekipu s kojom je prošle sezone osvojio Scudetto.

Ne treba zanemariti ni klubove Saudijske Arabije, sasvim sigurno će mamiti Nigerijca bogatim ugovorom, a i mnogu da ispune sve zahtjeve kontroverznog predsjednika Napolija.

“Već sam odlučio. Već imam svoj plan, znam šta želim učiniti, sljedeći korak koji želim poduzeti", rekao je Osimhen, čije riječi prenosi poznati novinar i specijalist za transfere Fabrizio Romano.

Oglasi

Tokom tri i po godine kako je u Napulju, Osimhen je zabio 67 golova i upisao 17 asistencija na 119 utakmica u svim takmičenjima. No, valja napomenuti da ima još dvije godine ugovora sa Napolitancima, što znači da će otići jedino uz odštetu, a Aurelio De Laurentiis će bez ikakve sumnje tražiti što veću cifru.

Napoliju ove sezone baš i ne ide, a Osimhen je nedavno imao svađu sa menadžerom svog saigrača Kviche Kvaratskhelije.

Naime, pomenuti menadžer je u jednom intervju "prozvao" Osimhena, a kako se i očekivalo, ubrzo je dobio žestok odgovor. Jugeli je istakao da Osimhen i pored toga štpo je nedavno potpisao novi ugovor razmišlja o odlasku u Saudijsku Arabiju, a njegova izjava je uvrijedila pomenutog napadača.

"Osimhen? Tek je potpisao novi ugovor, ali već razmišlja hoće li ostati u Napoliju? Stalno svima govorim da će sljedeće ljeto sigurno otići u Saudijsku Arabiju. Khvicha nikad ne bi pristao otići tamo čak ni da sam mu ponudio milijardu eura. On bi umjesto toga pristao igrati za Real Madrid, Bayern Munchen, Barcelonu ili Manchester City. On ima drugačiju volju i ciljeve, želi postići uspjeh i već ga postiže", riječi su Jugelija koje su pogodile napadača Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dragi Mamuka Jugeli, ti si komad prljavštine i sramota. Neugodno mi je zbog tvog smisla za rasuđivanje. Drži dalje svoja usta od mog imena", poručio je Osimhen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti