"Osjećam se kao da sam proteklih 16 godina bio u mikseru, moram napuniti baterije"

Allegri planira odmarati godinu dana

"Osjećam se kao da sam proteklih 16 godina bio u mikseru, moram napuniti baterije"

Max Allegri neće u narednoj sezoni sjediti na klupi Juventusa. Neće Allegri sjediti u narednoj sezoni ni na klupi neke druge ekipe, ako je suditi prema njegovim izjavama.

Italijanski strateg je poručio da će uzeti godinu dana odmora kako bi napunio baterije.

"Uzet ću godinu odmora kako bih napunio baterije i vratio svoj privatni život u red, kako bih ponovo otkrio bliskost sa svojom porodicom, djecom i prijateljima", rekao je Allegri.

"Osjećam se kao da sam proteklih 16 godina bio u mikseru. Morate uzeti odmora kako biste vrijeme provodili sa porodicom i prijateljima", istakao je Allegri, pa dodao:

"Ovu godinu ću iskoristiti da napunim baterije za narednu sezonu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Allegri je sa Juventusom osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Italije, tri Kupa Italije, te je dva puta došao do finala Lige prvaka. Ipak, "ušati" trofej je ostao nedosanjani san.

Nakon što je postalo jasno da više neće biti šef struke Juventusa, Allegri se počeo povezivati sa Chelseajem, Milanom, Manchester Unitedom, Arsenalom i Tottenhamom, ali će njegov naredni angažman očigledno pričekati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi