"Osjećao sam se prevareno jer su mi u posljednjoj minuti prelaznog roka zaustavili transfer u Juve"

Na kraju ostao na Old Traffordu

"Osjećao sam se prevareno jer su mi u posljednjoj minuti prelaznog roka zaustavili transfer u Juve"

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Nani početkom prošle godine odlučio je da karijeru nastavi u američkom MLS-u u dresu Orlando Cityja s kojim ima ugovor na još dvije godine.

Nani je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Manchester Uniteda u koji je stigao još kada je imao svega 19 godina. Portugalac je bio jedan od omiljenih igrača Sir Alexa Fergusona, a nakon što se legendarni stručnjak penzionisao on je izgubio mjesto na Old Traffordu.

Iskusni Portugalac priznao je da je na ljeto 2014. godine imao priliku da potpiše za Juventus i da je već sve bilo dogovoreno. Međutim, transfer je propao u posljednji trenutak, a Naniju još uvijek nije jasno zbog čega se to desilo.

"Produžio sam ugovor 2013. godine iako sam bio povrijeđen. Željeli su me zadržati, ali kada sam se oporavio uopšte nisam igrao. Svi su igrali, pa čak i neka djeca. Tada sam znao da moram ići i to sam rekao svima u klubu", rekao je Nani i nastavio.

"Tada sam sve dogovorio s Juventusom. Sve je bilo završeno jer je i United pristao na transfer, a i trener mi je poručio da mogu ići. I onda u zadnjim minutama transfer roka iz Uniteda su sve stopirali i poručili da nisam na prodaju. Osjećao sam se prevareno i zaista sam bio bijesan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nani je tada tražio objašnjenje od čelnika kluba zbog čega ga nisu prodali, ali odgovor nikada nije dobio.

"Ni danas mi nije jasno zašto su to uradili. Bio sam ljut zbog toga, ali oni su samo rekli da sam im važan dio ekipe i to je to. Louis van Gaal mi je tada rekao da ću biti standardan, ali se to nije desilo. Prvom prilikom sam napustio klub i otišao u Sporting. Žao mi je što nisam zaigrao za Juve kada sam imao priliku".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

516
Uz Lingarda ubjedljivo najodvratniji igrač koji je nosio Unitedov dres.
2 2
larokblum
Nani postao popularan zadnjih dana na ss.ba. Jel Nani platio oglasavanje?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi