"Oskudno odjevene plesačice" zasmetale mnogima prilikom izbora najboljeg igrača Premier lige

Bilo je dosta prigovora

"Oskudno odjevene plesačice" zasmetale mnogima prilikom izbora najboljeg igrača Premier lige

Edmir Škorić

Dodjela nagrada za najbolje nogometaše i nogometašice u Engleskoj tek je održana, ali izazvala je dosta burnih reakcija.

Voditeljica Sky Sportsa optužila je Udrugu profesionalnih nogometaša za seksizam nakon što su zaposlili "oskudno odjevene plesačice" za ceremoniju dodjela nagrada.

Clare Tomlinson je na Twitteru objavila sljedeću poruku: "Nekoliko snažnih poruka o rasizmu, a onda postave oskudno odjevenu plesačicu na dodjeli nagrada".

Ipak, jedan od njenih pratitelja nije dijelio njeno mišljenje, napisavši:

"Plesači vole plesati i za to dobivaju plaću, ako smo vidjeli ženu koja zarađuje za život radeći nešto što voli, uvredljivo je što smo zaista protiv toga".

Osim toga ime Vivianne Miedema koja je dobila nagradu za najbolju nogometašicu pogrešno je isklesano na trofeju, pa je pisalo "Vivienne".

PFA (Player of the Year) nagrade su također pripale Virgilu van Dijku iz Liverpoola kao najboljem igračlu, dok je Raheem Sterling iz Manchester Cityja također nagrađen kao najbolji mladi nogometaš u Velikoj Britaniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi