Poznat sistem takmičenja za juniore i kadete

Od naredne sezone također po 12 klubova

Poznat sistem takmičenja za juniore i kadete

E. Škorić

Premijer liga BiH za kadete i juniore od naredne sezone će također brojati 12 klubova.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici raspravljala i o sistemu omladinskih takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Osim o sistemu takmičenja u Premijer ligi, raspravljala je i o sistemu takmičenja u omladinskim ligama.

Takmičarska komisija je predlo#ila da Premijer lige za kadete i juniore od naredne sezone broje po 12 klubova i to onih koji će učestvovati u seniorskoj Premijer ligi BiH.

Razlika je u tome što je prijedlog sistema takmičenja Takmičarske komisije koji će ići na Izvršni odbor NFS BiH različit za seniorsku Premijer lige i za omladinske Premijer lige.

Omladinska liga će se, ukoliko Izvršni odbor prihvati prijedlog Takmičarske komisije, igrati po trokružnom sistemu, odnosno kadeti i juniori bi od naredne sezone trebali igrati 33 kola. Treba naglasiti da bi se nakon 22 kola zbrajali bodovi i kadeta i juniora i tek nakon toga bi se napravio raspored po Bergerovim tablicama za treći dio sezone.

Do ovog prijedloga je došlo zbog toga što bi se moglo desiti, u slučaju da se ne zbrajaju bodovi, da u trećem dijelu kadeti ne prate juniore.  Dakle, nakon 22 kola zbrojili bi se bodovi kadeta i juniora samo radi rasporeda u trećem dijelu, a naravno kadeti i juniori bi u treći dio ušli sa brojem osvojenih bodova u prva 22 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi