Osmanović: Bit ćemo tvrd orah svima u Premijer ligi BiH

Kapiten novog premijerligaša

Osmanović: Bit ćemo tvrd orah svima u Premijer ligi BiH

Prvo kolo Premijer lige BiH za fudbalere Olimpika donosi gostovanje u Mostaru kod Zrinjskog.

Duel Pod Bijelim brijegom bit će povratnički za ekipu Olimpika, nakon što su u prethodnoj sezoni bili najbolji u Prvoj ligi FBiH, a u klubu s Otoke ističu da su spremni za nastup u eliti.

Svoja očekivanja od naredne sezone iznio je Olimpikov kapiten Adnan Osmanović koji s nestrpljenjem iščekuje subotnji meč.

"Dobro smo radili u pripremnom periodu i pored svih problema izazvanih pandemijom. Uspjeli smo da se zaštitimo od virusa i pritom smo uspjeli da uradimo sve zacrtano. Generalna proba koju smo imali u Tuzli pokazala je da smo fizički na visokom niovu i da ćemo biti 'tvrd orah' svim ekipama u ligi u narednoj sezoni. U klub su stigla pojačanja na pozicijama na kojim je to bilo potrebno, mladi igrači su se pokazali vrlo dobro i svi zajedno jedva čekamo prvi sudijski zvižduk", kaže Osmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O prvom kolu i gostovanju u Mostaru, Osmanović kaže da o Zrinjskom ne treba trošiti riječi.

"Zrinjski je ekipa koja je uvijek kvalitetna. Godinama su u vrhu bh. fudbala, višestruki su prvaci BiH i to govori o njima. Na nama je da odigramo što bolju utakmicu i Premijer ligi BiH se prikažemo u što boljem svjetlu", rekao je Osmanović u najavi duela koji se igra u subotu od 20 sati u Mostaru.

Top Komentari

NKZ1922
Tvrd kao plastika?
0 1
Nele.
Sretno vukovi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi