Osmanović: Ne podcjenjujem rivale, ali mi ćemo prvi proći kroz cilj

Novi kapiten Olimpika pred novu sezonu

Osmanović: Ne podcjenjujem rivale, ali mi ćemo prvi proći kroz cilj

Prva liga Federacije BiH starta u vikendu koji je pred nama.

Olimpik će u prvom kolu na gostovanje ekipi Viteza koja je u prethodnoj sezoni napustila Premijer ligu BiH. Sigurno da je to zahtjevan zadatk na otvorenju nove sezone za tim sa Otoke, koji u novoj sezoni ima visoke ciljeve.

Adnan Osmanović predvodit će tim sa kapitenskom trakom u novoj sezoni. Upravo sa napadačem tima sa Otoke najavio je meč u Vitezu.

"Mogu reći prije svega da sam prezadovoljan kako su prošle pripreme. Iako smo imali malih problema sa vremenskim neprilikama, tokom prethodnih mjesec i pol dana imali smo priliku da se spremimo i uigramo. Imali smo sve uslove da uradimo planirano i to smo i učinili", rekao je novi kapiten Vukova i dodao.

"Imali smo priliku odigrati nekoliko utakmica i mogli smo vidjeti gdje i šta treba dodatno ispravljati, a stručni štab je radio na tome i mislim da smo uspjeli da napravimo tim koji će biti lider na tabeli od samog starta prvenstva što je prvensteni cilj. Mislim da smo puno kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu. Spoj mladosti i iskustva, koji je sastavljen u ekipi sigurno je dodatna snaga koju imamo kao adut za narednu sezonu".

Kada govori o ambicijama za narednu sezonu Osmanović nije promijenio mišljenje sa početka priprema.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da smo najbolji i da ćemo već na kraju jeseni imati osjetnu prednost u odnosu na pratitelje. Ne želim niti imam namjeru da potcijenim bilo koga u ligi, ali roster koji mi posjedujemo, kvalitet i njegova širina, mi daju za pravo da mislim da ćemo proći prvi kroz cilj i to uvjerljivo", rekao je Osmanović.

Utakmica u Vitezu igra se u subotu sa početkom u 17:30 sati.

Top Komentari

AfrikaPaprika
Ko je gledao prijateljske zna da je ovo tačno. Ovosezonska titula pripada Olimpiku.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi