Osoba sa fotografije je jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera današnjice
Fotografiju je prošle sedmice objavio madridski list AS

Zastupa mnoge zvijezde

Osoba sa fotografije je jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera današnjice

Admin Čaušević

Predstojećem prijelaznom roku se ne raduje niko više nego fudbalski menadžeri koji će i ovaj put na ime provizije inkasirati ogroman novac. 

Među najutjecajnijim menadžerima današnjice nalazi se i Fali Ramadani koji na ljeto putem svoje Lian Sports agencije planira napraviti niz velikih transfera.

Fotografije u javnosti Albanca rođenog 1963. godine su prava rijetkost, a jednu takvu je prošle sedmice objavio madridski AS.

Ramadani, koji inače živi u Berlinu, jer posljednjih sedmica nekoliko puta posjetio urede Real Madrida kako bi sa direktorom Joseom Angelom Sanchezom obavio pregovore oko svojih najpoznatijih klijenata, Miralema Pjanića i Kalidou Koulibalya.

AS je objavio kako je Real Madrid dogovorio transfer i Luke Jovića vrijedan 60 miliona eura od kojih će na ime menadžerske provizije čak devet miliona pripasti Ramadaniju.

Prema listu The Economist, Lian Sports je 12. najvažnija zastupnička agencija na svijetu te peta uzimajući u obzir vrijednost fudbalera. U prošloj godini je zaradila 49 miliona od transfera te je realizovala transfere u ukupnoj vrijednosti od 500 miliona eura.

Ramadani je posljednjih godina praktično poklopio cijelo područje bivše Jugoslavije, a najviše svojih igrača zastupa u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najčešće je poslovao sa Fiorentinom. Violama je prodao Jovetića, Nastasića, Seferovića i Ljajića i tako se probio na "italijanskog tržište".

Marcos Alonso (Chelsea), Ivan Perišić (Inter), Ante Rebić (Eintracht), Cengiz Ünder (Roma), Nikola Maksimovic (Napoli), Nikola Kalinić (Atlético), Stevan Jovetić (Mónaco) i Samir Handanović (Inter) su još neki od igrača koje zastupa Ramadani, odnosno Lian Sport agencija.

Top Komentari

Cipiripi980
Chupy eto ti mozda lijepo izgledas,ali koga boli kurac za to kad si kokuz.....u normalnom svijetu se samo gleda uspjeh!!!!
0 4
Grohot
mozda ga boli kura. sto mu sise vise
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi