Osramoćeni i zaboravljeni Topnik se vraća na Emirates

Po Emeryjevog direktivi

Osramoćeni i zaboravljeni Topnik se vraća na Emirates

Unai Emery je zamijenio Arsenea Wengera na klupi Arsenala, a prvi fudbaler kojeg dovodi na Emirates je već pod ugovorom sa Topnicima.

Naime, španski stručnjak je odlučio pružiti novi šansu davno zaboraljvenom ofanzivcu Lucasu Perezu.

Lucas Perez je u Arsenal stigao 2016. godine za oko 17 miliona funti i odmah zadužio "devetku". Ipak, Perez je upisao svega 11 nastupa u Premier ligi i ubrzo postao višak u rosteru Arsenala.

Osim što je u potpunosti pao u drugi plan, on je i dodatno osramoćen kada mu je "otet" dres sa brojem devet i proslijeđen Alexandreu Lacazetteu, čim je Francuz stigao u London.

Ubrzo nakon toga je vraćem klubu iz kojeg je i stigao na Emirates, Deportivo La Courni. Tačnije poslan je na posudbu u ovu špansku ekipu na ljeto 2017. godine.

Iako je većina navijača Arsenala već odavno zaboravila na Pereza, Emery ga je sada odlučio vratiti na Emirates za predsezonske pripreme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, španski mediji izvještavaju da Arsenal neće prodati ili ponovo slati na posudbu Pereza već će mu Emery pružiti novu priliku da se dokaže i izbori za mjesto u prvom timu Topnika.

Inače, Perez je ove sezone upisao 37 nastupa za Deportivo La Corunu u svim takmičenjima, te je postigao devet golova i upisao osam asistencija. On bi se na Emirates trebao vratiti krajem juna, po isteku posudbe, a njegov ugovor sa Arsenalom traje do 2020. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi