Oštar odgovor Zidaneu: "Želiš postići intenzitet, a igrači treniraju 40 minuta"

Španski novinar prozvao Francuza

Oštar odgovor Zidaneu: "Želiš postići intenzitet, a igrači treniraju 40 minuta"

E. Škorić

Španski novinar Josep Pedrerol nije štedio Zinedinea Zidanea tokom sportskih vijesti.

Pedrerol je poznat kao neko ko donosi važne informacije vezane za Real i kao osoba koja uvijek kaže ono što misli.

Upravo je Pedrerol prvi nagovijestio odlazak Cristiana Ronalda iz Reala, ali je ranije često i branio francuskog trenera Zinedinea Zidanea, no nakon meča u Parizu javno ga je prozvao.

Zidane je nakon tog meča s PSG-om govorio o nedostatku intenziteta u igračima.

"Intenzitet, intenzitet, intenzitet... Koliko se možete zamariti tim intenzitetom? Ne postoji neko drugo objašnjenje? Zašto Zidane ne objasni dramu s izmjenama? Zašto kaže da mu fali dosta igrača u sredini, a on protjerao Ceballosa? Morate razgovarati i o nogometu: taktika, plan i sposobnost reakcije s klupe", kazao je Pedrerol, nastavivši:

"Kako želi da postigne intenzitet ako igrači treniraju 40 minuta. Ako je fizička priprema katastrofa i praktički su svi povrijeđeni, kako želite postići intenzitet ako ekipa dva dana nakon utakmice u Parizu ima slobodno? Poštovani Zidane, intenzitet počinje s vama".

Naveo je da rad na treninzima Reala ne izgleda nimalo dobro, da Zidane olako shvata svoj posao nakon što se vratio kao heroj Kraljeva, kojima je donio tri naslova Lige prvaka u nizu.

"Domaći su bili bolji od nas u svemu. Nama je nedostajao intenzitet i to me brine, na ovom nivou takmičenja tako loše se ne može ući u utakmicu. Pritiskaju nas, a mi kao da nismo ni počeli utakmicu", rekao je Zidane nakon utakmice u Parizu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema današnjim informacijama iz Španije, Jose Mourinho, Massimiliano Allegri i bivši igrači poput Raula i Xabija Alonsa spominju se kao mogući treneri Reala, pošto bi Zidane već krajem godine mogao da bude smijenjen.

Naravno, sve će ovisiti o rezultatima Reala u narednom periodu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi