"Osuđujemo sve što nema veze sa sportom, ali smo razočarani friziranjem i preuveličavanjem"
Nemile scene dešavale su se sinoć na Pecari nakon što je završen meč Širokog Brijega i Mladosti. Nakon mnogih priča oglasio se i klub s Pecare, te su pokušali objasniti šta se zaista dešavalo na ovoj utakmici.

Oglasio se klub s Pecare

"Osuđujemo sve što nema veze sa sportom, ali smo razočarani friziranjem i preuveličavanjem"

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sinoć su remizirali protiv Mladosti (1:1) na Pecari u okviru 16. kola Premijer lige BiH, no ovaj meč našao se u centru pažnje zbog dešavanja na kraju meča.

Nakon utakmice se nažalos najmanje pričalo o fudbalu jer je u centru pažnje bilo ono što se dešavalo na tribinama. Delegat suđenja je naveo u izvještaju da je dio domaćih navijača vrijeđao gostujuće igrače, te da je bilo nesportskog navijanja od strane istih. Nakon svega na zvaničnoj stranici oglasio se i Široki Brijeg, a saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Nogometni klub Široki Brijeg organizirao je prvenstvenu utakmicu 16. kola PL BiH Široki Brijeg – Mladost (1:1) po propozicijama natjecanja, doček i ispraćaj gostujuće momčadi bio je fair i korektan, potvrđeno je (i) u izvješćima službenih osoba, a na gostoprimstvu su nam se zahvalili i sami gosti. Međutim, nekom „naknadnom pameću“ iz redova Mladosti su tu zahvalnost za gostoprimstvo u Širokom Brijegu pretvorili u priopćenje za javnost u kojem, eto, ističu „na Pecari iskazanu nedoživljenu i ničim zasluženu mržnju, ugroženost pa čak i pozive na ubojstvo“.

Dakako da NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nečega što nema veze sa sportom i čemu nije mjesto na nogometnim stadionima, pa i najmanji oblik verbalnih i fizičkih ispada, kakvih je bilo u završnici utakmice od isprovociranih, ali opet, unatoč tomu, neodgovornih pojedinaca u vidu ubacivanja nekoliko plastičnih predmeta u teren te u jednom trenutku pogrdnih povika na nacionalnoj osnovi. Međutim, ogorčeni smo načinom do koje je mjere sve to frizirano, preuveličano i medijski plasirano u priopćenju Mladosti, a potom i u dijelu medija orkestrirano, koji su to jedva dočekali i sve prikazali kao „masovne pozive na ubojstvo“!?

Koji su to i kakvi sve bili povici mržnje iz Mladosti ne citiraju, pravdajući se time da ih, kao, zbog „degutantnosti po život u BiH u 21. stoljeću ne mogu ponoviti“. Navodne povike mržnje ipak su „nakitili“ najgorom mogućom kvalifikacijom „pozivanja čak i na ubijanje drugog i drukčijeg“, usput „perući ruke“ kako su „ponosni što ni na kakav način nisu odgovorili na uvrede i psovke koje ničim nisu zaslužili“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prava je istina, međutim, da odavno na Pecari nije gostovala nesportskija momčad koja se toliko izležavala po travnjaku i toliko provocirala publiku. Između ostalog, Marković se u nadoknadi nakon prekršaja bacio na travnjak kao gromom pogođen, da bi ga okrznula ga prazna plastična boca po kopački, s kojom je malo kasnije „zdrav i živ“ pretrčao cijeli teren i bacio pred delegata te provocirao klupu Širokog Brijega, za što je i dobio javnu opomenu. Vratar Velić se hvatao za međunožje i „pozdravljao“ na taj način publiku na sjevernoj tribini. To su samo neki od „ponosnih“ činova nogometaša Mladosti, da ne govorimo o uzvraćenim psovkama s travnjaka prema tribinama i nesportskom masovnom izležavanju i previjanju kojim su ukrali barem desetak minuta.

Međutim, neki kao da žele vidjeti samo posljedice, a ne i uzroke, odnosno prave krivce. Pecara i Široki Brijeg čine im se pritom idealnim mjesto za plasiranje najprljavijih podvala za širenjem mržnje prema našem klubu i gradu, iako, ako ćemo već uspoređivati, ono što se dogodilo u nedjelju navečer na Pecari, samo je „mlaka kamilica“ naspram onoga što smo mi svih ovih godina doživjeli na pojedinim stadionima u BiH", navodi se u saopštenju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
kod vas uvjek preuvelicavanje??pa ko je lud vise?bili smo svedoci nacionalizma na pecari milion puta.A fs je bagra najveca.nemaju muda.Uzmes snimak,pregladas i suspendujes stadion.iduci put uzmes bodove,pa da vidimo kome ce dosaditi.Nije ovo prvi put,kaznjavani ste vi zbog slicnih stvari,ali blago..
65 11
burek_sa_mesom
Bošnjački fašizam je najveći uteg sportu a pogotovo nogometu u BiH.
19 60

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi