Otac Arsenalove želje potvrdio: Pregovori su u toku

Da li će Partey put Engleske?

Otac Arsenalove želje potvrdio: Pregovori su u toku

Reprezentativac Gane Thomas Partey je jedna od najvažnijih karika Simeoneovog Atletica.

Sam veznjak je ne tako davno izjavljivao da ne bi imao ništa protiv da karijeru završi u dresu Atletico Madrida, međutim špekulacije o njegovom mogućem transferu ne prestaju.

U prošlosti se intenzivno povezivao sa Interom, ali je ostao u Atleticu. Međutim, od ove zime se vjeruje da je Partey na meti Arsenala i da su Topnici odlučni dovesti ga u svoje redove.

Atleticu problem pravi Parteyjev ugovor, koji traje do 2023. godine, ali je svejedno takav da će teško izdržati ozbiljan "napad" Arsenala. Zbog toga Atletico radi na potpisivanju novog ugovora sa Parteyjem koji bi bio bogatiji i sadržavao veću otkupnu klauzulu.

Novi ugovor još uvijek nije potpisan, pa se vjeruje da Partey može napustiti Madrid za 50 miliona eura - što je cifra koju je, prema svim glasinama, Arsenal i više nego voljan platiti.

Špekulisalo se da je već bilo kontakta između Arsenala i Parteyjevih predstavnika, a sada je otac 26-godišnjeg reprezentativca Gane potvrdio da su pregovori s Topnicima u toku.

"Nazvao sam svog sina nakon što sam čuo glasine i on mi je rekao da su istinite. Rekao mi je da se vode razgovori između njega i Arsenala. Stvar zavisi od visine naknade koju Atletico traži. Ako ode u Arsenal - dobro, oni imaju puno navijača u Gani. Biću sretan ako odluči otići u Arsenal. Ono o čemu trenutno raspravljaju jeste kako će ga Atletico pustiti", izjavio je Jacob Partey za Tru FM u Gani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema onome što se može pročitati u medijima, Thomas Partey je izuzetno blizak sa svojim ocem, koji je prodao dio svog posjeda kako bi finansirao njegov put u Evropu. Mnogi su mišljenja da bi upravo Jacob Partey mogao odigrati ključnu ulogu u transferu.

Thomas Partey je u omladinski pogon Atletica stigao još 2012., boravio je na posudbama u Mallocri i Almeriji, a zvanično je "punopravni" član prvog tima Jorgandžija od 2015. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi