Otac mladića koji ušao u historiju Barcelone: "Real je nudio više, ali jedno je presudilo"

Veliki talenat

Otac mladića koji ušao u historiju Barcelone: "Real je nudio više, ali jedno je presudilo"

A. Čaušević

Ansu Fati debitovao je za Barcelonu protiv Betisa i postao je drugi najmlađi debitant u historiji kluba.

Ansu je ušao na teren u 78. minuti meča i odigrao je vrlo dobru partiju do samog kraja, te je imao jedan šut, koji je završio tik pored stative gola Betisa.

Ansu Fati je tako sa 16 godina i 298 dana postao drugi najmlađi debitant u historiji ponosa Katalonije.

Njegov otac Bori Fati je kazao kako je za njegovog sina dok je živio u Sevilli bio zainteresovan i Real Madrid, ali da je jedna stvar presudila.

"Real mi nudio bolje uslove nego Barcelona, a Barcelonu smo izabrali jer su došli mojoj kući i ubijedili me", rekao je Fati te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada je Sevilla saznala za dječaka, Monchi me je pitao koliko Barcelona nudi i rekao mi je da ga želi u Sevili...Kad je imao devet godina u Sevilli nije igrao godinu..."

Fati je i kazao da njegov sin bez obzira što je rođen u Gvineji-Bisau želi igrati za reprezentaciju Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi