Otac mu preminuo nekoliko sati prije utakmice, a ono što su sudije napravile će zauvijek da pamti

Težak dan za Felipea Martina

Otac mu preminuo nekoliko sati prije utakmice, a ono što su sudije napravile će zauvijek da pamti

Endin Čaušević

Portugalski trener Felipe Martin našao se u centru pažnje sinoć nakon što je njegov tim Casa Pia uspio da savlada Rio Ave sa 1:0, a onda je on poslije utakmice otkrio da je nekoliko sati ranije preminuo otac. 

Casa Pia je sinoć pred svojim navijačima uspjela da savlada ekipu Rio Avea s minimalnih 1:0, a junak utakmice bio je Saviour koji je u 66. minuti zabio jedini pogodak na meču.

Međutim, u centru pažnje javnosti nakon utakmice našao se trener domaćeg tima Felipe Martins koji je u suzama napustio teren i mnogima nije bilo jasno zbog čega on toliko plače.

Martins je bio nevjerovatno tužan iako je njegov tim uspio da ostvari pobjedu u sinoćnjem meču, ali nakon utakmice otkrio je svima zbog čega plače i šta ga je toliko pogodilo.

"Preminuo mi je otac nekoliko sati prije utakmice. Hvala momcima što su pobijedili i ovu pobjedu posvećujem upravo njemu. Teško mi je bilo šta više reći", poručio je Martins nakon utakmice.

Martins je prije utakmice rekao svojim fudbalerima o čemu se radi i kakva je situacija i sigurno da ih je samo dodatno motivirao da pruže maksimum i dođu do pobjede zbog svog trenera koji je i pored velikog gubitka sinoć bio na klupi.

Oglasi

Tek pred sami kraj utakmice se saznalo na stadionu da je Martinsov otac preminuo, a ta informacija došla je na poluvremenu i do sudija koji su nakon meča oduševili svojim potezom.

Oni su odmah nakon kraja utakmice prišli Martinsu kako bi mu izrazili saučešće i pružili podršku u tom teškom trenutku.

Nakon toga su i članovi Rio Avea saznali šta se dešava i zbog čega svi prilaze treneru domaćeg tima, te su i sami pružili podršku Martinsu što je sigurno za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi