"Otac nas nije nazvao 12 ili 13 godina, a majci dugujemo sve ovo što smo danas"
Mnogi poznati fudbaleri su prošli kroz teške životne priče. Veliki broj onih koji prođu preko trnja na kraju dođu do zvijezda, a braća Hernandez su pravi primjer (Foto: EPA)

Lucas Hernandez otvorio dušu

"Otac nas nije nazvao 12 ili 13 godina, a majci dugujemo sve ovo što smo danas"

M. Šljivak

Braća Lucas i Theo Hernandez su među najtalentovanijim defanzivcima u svijetu fudbala.

Iako su imali zaista tešku porodičnu dramu na kraju su uz pomoć majke uspjeli da izrastu u velike fudbalere, a krenuli su u madridskom Atleticu.

Lucas je još uvijek tu, dok je Theo iz Real Madrida posuđen Real Sociedadu, gdje igra odlično.

Njihov otac Jean Fancois Hernandez, nekadašnji fudbaler Raya i Atletica, napustio ih je prije više od 10 godina i o njemu ništa ne znaju.

Majka ih je uspjela sama izvesti na pravi put i sigurno da je sada ponosna na sinove.

"Sve dugjem majci. Ona nas je podigla, okrenula nas fudbalu, radila je satima da bi nas prehranila. Sve dugujemo njoj", rekao je Lucas Hernandez i zatim je otkrio šokantnu istinu o ocu.

"Nismo ništa čuli o njemu 12 ili 13 godina. Nije nam se javljao. Sada kada sam otac, još me je više strah onog što je napravio. Nije bio dobar otac. Ja to ne bih mogao uraditi, za svoje dijete bih spavao i ispod mosta".

Potražite više informacija na temu La Liga:

O odnosu sa bratom Theom je rekao:

"Ja sam stariji brat i njegov zaštitnik. Imali smo teških trenutaka, ali smo se uvijek držali zajedno i kada me je trebao, bio sam tu. Uvijek smo imali odličan odnos. On je moj mali brat i najbolji prijatelj", istakao je Lucas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi