Otac Radeta Krunića: "Rade i ja smo rođeni u BiH, to je naša zemlja i niko nam je ne može uzeti"

Rođeni Fočak je član reprezentacije BiH

Otac Radeta Krunića: "Rade i ja smo rođeni u BiH, to je naša zemlja i niko nam je ne može uzeti"

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić (25) vrlo brzo će i zvanično postati novi fudbaler slavnog Milana.

Rođeni Fočak je prije tri dana bio na ljekarskim pregledima u klubu sa San Siro stadiona, stavio potpis na trogodišnji ugovor i sada se samo čeka zvanično predstavljanje.

U razgovoru za Avaz otac Milan se prisjeća kako je sve počelo.

"Kao dječaka od sedam godina vodio sam ga na stadion i učio ga osnovnim fudbalskim vještinama. Potencirao sam da igra s obje noge. Sa 12 godina je počeo da trenira u Sutjesci iz Foče, a mi smo i dalje stanovali na Miljevini, pa smo se odlučili da prodamo taj stan, dignemo kredit i preselimo se u Foču", kazao je Milan Krunić.

Milan se prisjeća trenutka kada mu je Rade prvi put javio da je sve završeno sa Milanom.

"On mi je prvi to javio. Rekao mi je da su ostali još samo ljekarski pregledi. Prvo sam malo šutio, nisam mogao progovoriti..."

Milan, koji se inače bavi suđenjem, pokazao je svojevremeno Radetu na jednom turniru na Tjentištu direktan crveni karton.

"U sportu nije važno ko je čiji sin. O nekim stvarima sam manje vodio računa nego majka, ali sam bio uvijek strog. Sve je dobro, fino, ali uvijek može bolje", dodaje Milan.

Također, on se osvrnuo i na činjenicu da Rade igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ne Srbije, pa objašnjava kako je do toga došlo.

"Njega je prvo pozvao Vlado Jagodić, još dok je igrao u Donjem Sremu, a imao je dvojno državljanstvo. Rekao sam mu da će prije igrati za BiH nego za Srbiju jer tamo je mnogo veća konkurencija, a na kraju, ovdje je rođen. I ja sam rođen u BiH, to je moja zemlja i niko mi je ne može oduzeti", kaže Milan, dok majka Milijana dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veliko je bilo i jedna i druga reprezentacija, ali sam više navijala za BiH, jer tako ga češće viđam", kaže ona.

Inače, Krunić u Milan stiže iz Empolija u čijem dresu je prošle sezone postigao pet golova uz sedam asistencija. On će biti prvo pojačanje od mnogobrojnih koje Milan namjerava obaviti ovog ljeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Dudlajte ga NACIONALISTI..sretno RADE, PRAVI BISANAC!!
16 1
KRKAN
JA NASLOVA BOZE TI MENE SACUVAJ
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi