Valverde u zvijezdi B tima pronalazi rješenje svojih problema?

Barca ostala na samo dva štopera

Valverde u zvijezdi B tima pronalazi rješenje svojih problema?

Povrede Samuela Umtitija, Jordija Albe i Juniora Firpa, uz suspenziju Clementa Langleta znače da streteg Barcelone Ernesto Valverde ima ozbiljnih problema kada je zadnja linija u pitanju.

Valverdeu su na raspolaganju tako ostala tri desna beka, Sergi Roberto, Wague i Semedo, te dva štopera Pique i Todibo. Zbog toga će trener Katalonaca imati velikih problema da izabere zadnju liniju za duel sa Sevillom.

Zbog svega navedenog Valverde je ponovo primoran tražiti rješenje svojih problema u B timu.

Valverde je na prvi trening nakon sinoćnje utakmice sa Interom u Ligi prvaka pozvao samo jednog defanzivca iz B tima - Ronalda Arauja.

Kako na treningu nije bilo niti jednog beka, vjeruje se da će Semedo i dalje popunjavati mjesto uz lijevu aut liniju - dok se ne oporave Alba ili Junior Firpo.

Štoperski tandem će vjerovatno činiti Pique i Todibo, dok će se gotovo sigurno u konkurenciji naći mladi Araujo kako bi u slučaju nužde mogao pokriti jedno mjesto u štoperskom tandemu.

Ko je Ronald Araujo?

Araujo je 20-godišnji Urugvajac koji je stigao u Barcelonu prošle godine, iz Boston Rivera. Kupljen je za 1.7 miliona eura, ali bi njegov transfer sa svim bonusima u konačnici mogao koštati Barcelonu i više od pet miliona eura.

Ovaj mladi štoper je potpisao ugovor sa Barcelonom do 2023. godine, a trenutno je ključna figura u B timu kojeg sa klupe vodi Francesc Javier Garcia Pimienta.

Ove sezone je za B tim već odigrao šest mečeva (po 90 minuta), dok je prošle godine ukupnu upisao 22 nastupa i postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ernesto Valverde ga je već u nekoliko navrata pozivao da trenira sa prvim timom, a vodio ga je i na predsezonsku turneju u Japanu. Tamo je odigrao prvih 45 minuta u duelu Barcelone i Kobea. Inače, očekuje se da bi Araujo vrlo brzo mogao dobiti pravu šansu u prvom timu...

Duel 8. kola LaLige između Barcelone i Seville se igra u nedjelju od 21:00.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi