Prvi trenerski angažman u Evropi i odmah Barcelona?

Da li je on Valverdeova zamjena?

Prvi trenerski angažman u Evropi i odmah Barcelona?

U Argentini su počela nagađanja o budućnosti Marcela Gallarda, šefa stručnog štaba tamošnjeg velikana River Platea.

Argentinski mediji su i ranije prenosili kako je Gallardo, nekadašnji fudbaler PSG-a i Monaca, već privukao pažnju čelnika Barcelone, a sada su se pojavile tvrdnje da će ovaj 43-godišnjak najvjerovatnije biti zamjena za Ernesta Valverdea na kormilu katalonskog tima.

Ovakve informacije donio je novinar Fernando Czyz tokom emisije Pimera Tapa na TNT Sportsu. On, naime, tvrdi da je Gallardo prvi izbor Barcelone ukoliko tim pod trenerskom palicom Ernesta Valverda ubrzo ne popravi igre.

Navodno je Gallardo već razgovarao sa čelnicima Barcelone, ali u ovom trenutku ne može donijeti odluku jer je fokusiran na bobru za novi trofej Copa Libertadoresa sa svojim Riverom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, treba istaći da će Barcelona imati komplikovan zadatak ukoliko zaista odluči angažovati Gallarda jer je on vezan ugovorom sa Riverom do 2021. godine. Bez obzira na ugovor, Gallardo se konstatno povezuje sa novim izazovima, a navodno je u skorijoj prošlosti odbio nekoliko ozbiljnih ponuda uključujući i onu da preuzme kormilo reprezentacije Argentine.

Marcelo Gallardo je na kormilu ekipe River Platea od 2014. godine, dok je prije toga vodio urugvajski Nacional. Kao igrač je branio boje Rivera, Monaca, PSG-a, DC Uniteda i Nacionala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pep predsjednik, Xavi Pijol i Iniesta treneri.. ali 2025 mozda...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti