Otkaz poput onog u Seriji A se ne viđa ni u Premijer ligi BiH

Užasan kraj sezone

Otkaz poput onog u Seriji A se ne viđa ni u Premijer ligi BiH

A. Čaušević

Premijer liga BiH je jedno od evropskih takmičenja gdje su smjene trenera vrlo često pojava i rijetki su timovi koji cijelu sezonu uspiju odigrati s istim šefom stručnog štaba. 

Tako prvo kolo nove sezone nije ni okončano, a već je pao jedan trener. Nakon ubjedljivog poraza od Mladosti od Borca sa 6:0 Fahrudin Šolbić je digao sidro i napustio klupu ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Međutim, otkaz kakav je sinoć viđen u Seriji A je gotovo pa nezamisliv u Premijer ligi jer do sada nije zabilježeno da je nekom treneru saopćeno kako je bivši, ali da vodi ekipu na meču.

Upravo to se desilo Walteru Zengi, sada već bivšem treneru Cagliarija. Predsjednik Tommaso Giuliani je nekoliko sati pred utamicu protiv Milana saopštio Zengi da je dobio otkaz.

Zenga je klub sa Sardinije preuzeo neposredno pred pauzu zbog pandemije koronavirusa, potpisao je ugovor na šest mjeseci uz klauzule koje nije mogao ispuniti su se u Cagliariju odlučili za otkaz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prije utakmice Giuliani je kazao kako će ekipu preuzeti Eusebio Di Francesco što je definitivno još jedan manjak poštovanja prema Zengi.

Cagliari je na San Siru zbog svega što se dešavalo nekoliko sati pred utakmicu djelovao kao razbijena vojska zato i ne iznenađuje ubjedljiva pobjeda Milana s 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi