Zambrano priznao da je Argentina oštećena za penal: Trebao samo otići i pogledati tu situaciju
Zambrano nije otišao pogledati spornu situaciju

Mnogo prašine se podiglo nakon utakmice polufinala Copa Americe

Zambrano priznao da je Argentina oštećena za penal: Trebao samo otići i pogledati tu situaciju

S. Pašalić

Brazil je u nedjelju uspio savladati Peru sa 3:1 u finalu Copa Americe.

Prije te utakmice Brazilci su igrali u polufinalu protiv Argentine i uspjeli slaviti sa 2:0, ali ta utakmica je donijela dosta kontroverzi.

Naime, Argentinci su bili bijesni na glavnog sudiju Roddyja Zambrana jer po njihovom mišljenju nije dosudio dva čista penala, zbog čega je i Lionel Messi nakon meča oštro kritikovao Južnoamerički nogometni savez i rekao da je korumpiran.

Sada se napaokon oglasio i Zambrano i objasnio šta se dešavalo na toj utakmici.

"Sudije u VAR sobi pregledale su situaciju s Otamendijem i rekli su mi da nije čisti penal, već da je situacija 50:50. Nisu mi savjetovali da odem sam pogledati tu situaciju"

"Nakon što sam vidio šta se dogodilo, danas tvrdim da su mi trebali reći da odem pogledati snimku", izjavio je Zambrano i tako praktično priznao da je trebao dosuditi penal za Argentince.

Ipak, Zambrano je ostao pri stavu da situacija sa Danijem Alvesom i Sergiom Aguerom nije bila sporna.

"Jasno se vidi da je Aguero prvi stao na Danija Alvesa. Nema penala."

Mediji u Brazilu su pisali kako je nestalo signala između VAR sobe i Zambrana, što je on negirao.

"Nikada nisam izgubio komunikaciju s VAR sobom. To je pogrešno. Argentinci su nakon utakmice rekli da sam bio previše nervozan i da sam zato propustio svirati neke stvari, ali to nije istina", zaključio je Zambrano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi