Otpisana Novara bolja od Intera u Milanu

Nerazzurri u lošoj formi

Otpisana Novara bolja od Intera u Milanu

Edmir Škorić

Nogometaši Intera domaćim porazom od Novare, čini se, izgubili su i posljednju nadu da ove godine dođu do Scudetta.

Inter je na San Siru ugostio fenjeraša Novaru, momčad koju su mnogi otpisali iz Serije A. Međutim, Novara je i drugi put u prvenstvu srušila Inter.

Nerazzurrima je presudio pogodak Andree Caracciola iz 56. minute. Jeda je s lijeve strane sjajnom loptom proigrao Caracciola, koji se najprije naštimao, a onda preciznim udarcem matirao Julija Cesara.

Domaći su krenuli ofanzivno, po svaku cijenu izbjegnuvši poraz, no nisu uspjeli. Nije im pomoglo niti isključenje gostujućeg nogometaša, Srbijanca Ivana Radovanovića, u 80. minuti.

Interu od  pobjeda nad Milanom i Lazijem ništa ne ide od noge. Poraženi su na gostovanjima od Leccea i Rome, remizirali su kod kuće s Palermom (4:4) te, evo danas, izgubili pred svojim navijačima od Novare, koja pobjedu čeka od 26. novembra prošle godine, kada je kod kuće s 2:1 dobila Parmu.

Nogometašima Novare, kojima je ovo bila 11. gostujuća utakmica, konačno je poznato kako se radovati i na gostovanju u Seriji A. U proteklih deset gostovanja osvojili su samo dva boda.

Catania je pomalo neočekivano deklasirala Genou na svom stadionu Angelo Massimino. Mrežu francuskog golmana Sebastiana Freyja prvo je pogodio Francesco Lodi s bijele tačke u 8. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U četvrtoj minuti nastavka Argentinac Pablo Barrientos pogađa za 2:0, a istom igraču je trebalo tri minute da postigne još jedan gol. Konačnih 4:0 postavio je njegov sunarodnjak Gonzalo Bergessio u 62. minuti. Catania, inače, ima čak osam Argentinaca u svojim redovima. Šest ih je danas igralo u početnoj postavi, a jedan je ušao u igru s klupe.

Lecce je u Bergamu stiglo do boda protiv Atalante. Nije bilo golova u 90 minuta.

Serija A, 23. kolo:

Atalanta - Lecce 0:0
Catania - Genoa 4:0 (Lodi 7, Barrientos 49, 52, Bergessio 62)
Inter - Novara 0:1 (Caracciolo 56)



Inter 0 - 1 Novara by Anatolly7
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.