Otpisani Stoke zaustavio Kloppovu mašineriju
Defanzivac Stokea Pieters je odlično zatvorio Salaha na današnjoj utakmici.

Remi na Anfieldu

Otpisani Stoke zaustavio Kloppovu mašineriju

Liverpool je u susretu 36. kola Premijer lige ugostio ekipu Stokea, koju mnogi već vide u Championshipu. Ipak, u Stokeu se još nadaju opstanku, a danas su uspjeli izvući remi na Anfieldu pošto je susret završen rezultatom 0:0.

Klopp je bio primoran izvesti nešto izmijenjen sastav na teren zbog nekoliko povreda, ali i kako bi se pojedini igrači odmorili za revanš susret polufinala Lige prvaka protiv Rome.

Ipak, mogli su Redsi do vodstva već u 6. minuti kada se Salah našao sam pred golmanom Butlandom. Egipćanin je potkopao loptu, prevario Butlanda, ali je njegov šut otišao pored gola, pa je ostalo 0:0.

Zaprijetio je u 20. minuti i Stoke i to preko Mame Dioufa, ali je napadač gostiju glavom šutirao pored gola.

Potom je Liverpool pokušao preko Alexander-Arnolda u 21. i preko Salaha koji je solidno šutirao iz slobodnjaka u 34. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Danny Ings je u finišu prvog dijela pospremio loptu u mrežu Stokea, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

U drugom dijelu nije bilo većih prilika sve do samog finiša. Pieters je sjajno čuvao Mohameda Salaha, a Liverpool se mučio da pronađe put do gola Stokea.

Fudbaleri Liverpoola su 87. minuti tražili jedanaesterac nakon što je lopta pogodila Pietersa u ruku u šesnaestercu, ali Mariner nije ništa signalizirao, pa Redsi nisu dobili veliku priliku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko trenutaka kasnije imao je i Stoke veliku priliku, ali Shawcross nije uspio pospremiti loptu u mrežu Redsa nakon dodavanja Dioufa, pa je na kraju ostalo 0:0.

Po nekim scenarijima ovaj remi bi mogao biti zlata vrijedan za Stoke koji je sada tri boda udaljen od sigurne zone, ali trenutno ima i dvije utakmice više u odnosu na Swansea koji se nalazi na 17. mjestu, u zoni spasa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi