Fiorentina ima svog "dragulja": Bez 50 miliona eura nema priče!

Chiesa na meti nekoliko velikana

Fiorentina ima svog "dragulja": Bez 50 miliona eura nema priče!

Federica Chiesu su na Apeninima već proglasili budućnošću italijanskog fudbala, a navodno je Fiorentina sada i odredila cijenu za ovog talentovanog 20-godišnjaka, s obzirom da interesa za njegove usluge ne manjka.

Ipak, Fiorentina prije svega želi pokušati zadržati mladog krilnog napadača, pa su odlučili postaviti visoku cijenu - 50 miliona eura. Međutim, ukoliko na Artemio Franchi stigne adekvatne ponuda Violama neće preostati ništa drugo nego da prodaju talentovanog fudbalera, prenosi Corriere dello Sport.

Italijanski mediji su već nekoliko puta izvještavali o interesu evropskih velikana za Federica Chiesu. Tako su, navodno, za njegove usluge zainteresovani Liverpool, Manchester City, Manchester United i Napoli.

Kao najozbiljniji "kandidat" u utrci za Chiesu se, međutim, pominje Liverpool. Redsi se za njega interesuju od početka sezone, a ovih dana su špekulacije o Chiesinom transferu na Anfield postale nešto intenzivnije. Ipak, sada je jasno da će Liverpool morati izdvojiti pozamašnu svotu novca želi li Chiesi vidjeti u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Federico je sin nekadašnjeg napadača Fiorentine Enrica Chiese koji je imao dugotrajnu i bogatu karijeru u Italiji. Telentovani 20-godišnjak je ove sezone upisao 32 nastupa za Viole u Seriji A, te je postigao šest golova, ali i ubilježio sedam asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije