Otpisani WBA u finišu stigao dva gola razlike i izvukao bod protiv Liverpoola
Rondon je u 88. minuti pogodio za veliko slavlje domaćih navijača na Hawthornsu.

Salah izjednačio rekord Premier lige

Otpisani WBA u finišu stigao dva gola razlike i izvukao bod protiv Liverpoola

Liverpool je danas gostovao na Hawthornsu gdje je u susretu 35. kola Premier lige odmjerio snage sa već prežaljenim West Bromwich Albionom. Ovaj duel je završen remijem rezultatom 2:2, pa se WBA još nada čudu i ostanku u Premier ligi.

Redsi su gostovanje kod WBA odradili "na pola gasa" čemu svjedoči činjenica da su Kloppovi izabranici prvi faul napravili tek u 52. minuti susreta.

Gosti su do prvog gola došli na samom otvaranju susreta. Mane je u 4. minuti sjajno prevario Rodrigueza na lijevom boku, ubacio u kazneni prostor gdje je Wijnaldum samo primirio loptu, a Danny Ings postigao svoj prvi premierligaški gol nakon 930 dana.

Imao je WBA dobru priliku u 38. minuti preko McLeana, ali je lopta otišla pored gola Liverpoola, da bi potom Danny Ings u 42. minuti imao priliku i za drugi gol, ali je Foster odlično odbranio njegov pokušaj.

Nastavak je donio dosta uzbuđenja, pogotovo u samom finišu.

Igrala se 72. minuta kada je Salah pogodio mrežu WBA nakon asistencije Oxlade-Chamberlaina i povisio na 2:0. Ovo je za Egipćanina bio 31 gol u Premier ligi čime je izjednačio rekord po broju golova u jednoj sezoni engleskog prvenstva (po trenutnom formatu).

Potražite više informacija na temu Premier league:

WBA je, ipak, stigao do gola i to u 79. minuti preko Livermorea koji pogađa za 2:1, da bi trud domaćih bio nagrađen u 88. minuti kada je Rondon donio West Bromu poravnanje i postavio konačnih 2:2.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi