Brz je Salah, ali tek 18. na listi najbržih ove sezone u Premier ligi
Zanimljivo je da u najbržih 20 nema nijednog fudbalera Manchester Uniteda.

Nekoliko iznenađujućih imena u Top 10

Brz je Salah, ali tek 18. na listi najbržih ove sezone u Premier ligi

Brzina je odvijek bila jedan od ključnih atributa u Premier ligi, pa su otočki klubovi stalno u potrazi na novim "jurilicama". Jedan od onih koji ostavljaju protivnike u prašini je i ove sezone senzacionalni Mohamed Salah.

Ipak, Liverpoolov ofanzivac je, vjerovali ili ne, tek 18. na listi najbržih fudbalera u ovoj sezoni Premier lige.

Salah je ove sezone pokupio mnogobrojna priznanja, a brzina je svakako nešto što ga, uz ostale kvalitete, čini nezaustavljivim za protivničke odbrane. Tako je ove sezone Salah "letio" terenom i 34.93 km/h, ali je to nije bilo dovoljno da se nađe među najbržima u Premier ligi.

Egipćanin je tako bio tek nešto brži od svojih saigrača Alexa Oxlade Chamberlaina i Sadia Manea, dok su "razočarali" i Arsenalovi Hector Bellerin i Pierre Emerick Aubameyang koji su se našli na 13., odnosno 14. mjestu.

Top 10 je međutim rezervisano i za neka neočekivana imena. Tako su Laurent Koscielny, Antonio Rudiger, Kyle Walker, Patrick van Aanholt i Kiko Fermenia sačuvali obraz defanzivcima i pokazali da nisu samo napadači sposobni "pritisnuti gas".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Beku Crystal Palacea Van Aanholtu je zamalo pobjeglo prvo mjesto koje je pripalo Cityjevom Leroyju Saneu. Sane je, naime, do "pol pozicije" došao trkom od 35.48 km/h.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti