Skandalozna poruka: "Zašto Astori, a ne Masiello?"

Barijevi navijači poručili

Skandalozna poruka: "Zašto Astori, a ne Masiello?"

Edmir Škorić

Davide Astori (31) preminuo je u nedjelju ujutro u hotelu u Udinama i o smrti igrača Fiorentine se piše uveliko.

Tužna je to vijest za italijanski, ali i nogomet općenito. Radilo se o kvalitetnom defanzivcu, ali i velikom čovjeku o kojem se sada govori samo u superlativima i nekoliko je uistinu dirljivih oproštajnih pisama upućeno od strane njegovih kolega.

Mada, mrlju bacaju navijači Barija, koji i dalje mrze svog bivšeg igrača Andfreu Maciela, koji je bio u središtu skandala kada je postigao autogol koji je Lecce ostavio u ligi.

Kažnjen je sa 26 mjeseci jer je prodao mečeve Salernitana - Bari, Bari - Sampdoria, Palermo - Bari, Bari - Lecce i Bologna - Bari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stoga su se Barijevi navijači transparentnom na vidljivom mjestu "Zašto Astori, a ne Masiello" još jednom sjetili svog "junaka" Masiella. 

Koliko god Masiello bio štetan za Bari i ružan dio klupske historije, nije svakako u redu pozivati na nečiju smrt i ovaj slučaj bi mogao postati zanimljiv nadležnim organima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi